dimarts, de febrer 03, 2009

SENTO CURIOSITAT (BONDIA) - UN ALTRE QUE ENS PREN PER IDIOTES


UN ALTRE QUE ENS PREN PER IDIOTES.

El passat dia 28 de Gener escoltava “perplex” a la ràdio, les declaracions del Conseller General del Grup Socialdemòcrata, membre de la Comissió d’Economia, Sr. Jordi Font :

Afirmant que va ser un oblit no crear un règim sancionador per incompliments de la Llei de Comptabilitat. Més concretament es referia a la manca de cap sanció al fet de no dipositar els comptes, serà que no té cap interès en dipositar-los ?

Aquest Conseller General, o té molt mala memòria o ens amaga alguna cosa, doncs ell mateix, a instàncies de la Comissió de Economia i Finances del Partit Socialdemòcrata va formular una esmena per incloure un règim sancionador.

Si té mala memòria, li recomano menjar “cues de pansa”, que diuen que van molt bé. Si ens amaga quelcom, vol dir que els dos altres Grups Parlamentaris el van convèncer de que no era adequat posar sancions.
En tot cas, aquest cop no s’equivoca com el dia de les explicacions del càrrec de l’ISI en les factures de la STA (ara SOM).
De totes maneres, aquesta vegada ja no es podrà sentir dolgut o ofès pel meu escrit ja que no formem part del mateix equip (ni ganes). I els del seu equip no em podran acusar de rentar la roba bruta fora de casa (ja no estic a la seva casa).

Extret del Butlletí del Consell General :
Núm. 57/2007 Procediment Legislatiu Comú. Publicació de l’informe de la Ponència i l’informe de la Comissió Legislativa d’Economia en relació al Projecte de llei de la comptabilitat dels empresaris.

Esmena 18 (D’addició). Presentada pel Grup Parlamentari Socialdemòcrata.
“Es proposa afegir un nou paràgraf, que clouria l’ Exposició de motius, amb el redactat següent:
Finalment, el Capítol V estableix el règim sancionador, amb la tipificació de les infraccions a la llei i les sancions que hi corresponen, les quals es determinen atenent la naturalesa de la infracció i a la dimensió de la societat infractora”.

Esmena 76 (De modificació). Presentada pel Grup Parlamentari Liberal.
Dipòsit de comptes : 4- “L’incompliment d’aquesta obligació és objecte d’anotació en el Registre de Societats i de publicitat per part d’aquest.”

Esmenes transaccionades i aprovades per unanimitat :
...
Esmena 76 (Grup Parlamentari Liberal) de modificació de l’apartat 3 de l’article 38 i addició d’un mou apartat 4.
...
Esmenes no aprovades :
...
Esmena 18 (Grup Parlamentari Socialdemòcrata) d’addició d’un nou paràgraf que clouria l’exposició de motius.
...

Resumint : L’esmena que proposava sancions no es va aprovar i l’esmena que proposava tant sols anotacions, si es va aprovar.

Sr. Font:

No ens vulgui explicar ara que va ser un oblit, que es pot arreglar amb modificacions en la propera Legislatura, que no van pensar en preveure sancions. Vostè era i es membre de la Comissió d’Economia i va formar part amb un company seu en el treball de les esmenes a la Llei de comptabilitat. Vostè va presentar aquesta esmena sancionadora, que jo i altres companys del PS li varem escriure. I a vostè li van desestimar l’esmena i algun motiu li havien de donar.

Que s’amaga al darrera d’aquesta manca de sancions en el dipòsit dels comptes ? No serà que tots vostès no els volen dipositar ?

Srs. Consellers en general:

No ens prenguin per idiotes buscant excuses a la manca de règim sancionador en la Llei de comptabilitat. Simplement expliquin que no en varen voler posar. Acabarem abans.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Tots "compinxats" i després ens vindran a explicar sopars de duro sobre la necessitat del bipartidisme. El que passa és que cada vegada menys ens ho creiem.

Anònim ha dit...

es podria considerar que la cambra de comerç fa competència deslleial en oferir assessrament comptable gratuït a les petites empreses?

Miquel Calsina Gordi ha dit...

No ho considero competència deslleial, doncs aquests petits empresaris difícilment es poden permetre el luxe de pagar un comptable.
Hem de tenir en compte que un comerç o una empresa que factura menys de 100.000 euros, pràcticament no li queda cap marge.
Una altra cosa son els professionals liberals, però hem de mirar per la majoria.

Anònim ha dit...

Ets molt agressiu, però he de reconèixer que, a part del ressentiment que tens amb tothom - fes-t’ho mirar -, tens raó. Fins ara teníem un govern “cremat” i un PLA on aquells que des de feia temps no veien clar el projecte de futur, van anar abandonant discretament el partit, i han estat substituïts pels “saldos” que els quedaven al magatzem. Però és que ara, pel que veig, està passant el mateix a casa dels “rojos”. Algú s’ha preguntat que passarà amb el país si a les properes eleccions aconseguim girar la truita? (suposo que molts de vosaltres). Voleu dir que és un regal quedar-se amb la situació econòmica actual del país, que ja abans de la crisi era preocupant, i que ara i durant el que queda del 2009 no farà més que empitjorar?. Sense voler fer demagògia ni ser pessimista, molt bé ho haurien de fer els propers governants, sigui qui sigui, per no partir durant tota la legislatura l’herència dels anteriors. És per això que sovint tinc la sensació de que, aquest cop, ningú està ”veritablement” interessat en guanyar, i ja els està bé que surtin noves llistes amb poques opcions de consolidar-se en projectes ferms, i que mentre tant, van entretenint al personal. Andorrans, crec que encara haurem de patir una temporada llarga.