dimarts, de febrer 24, 2009

SENTO CURIOSITAT (BONDIA) - EL CASAL DE L'ESPORT.


EL CASAL DE L’ESPORT.

Comentaris a una entrevista publicada al Diari d’Andorra, el 10 de Febrer al Sr. Víctor Filloy, Secretari d’estat d’Esports...

Trobo massa bona la nota de 4 sobre 5 sobre els serveis que ofereix el Casal de l’Esport, donada per les Federacions Esportives.
Com es nota que jo no vaig votar. He de dir però, que tampoc ningú hem va demanar el meu vot.
El que hem demano és :
Quins serveis ofereix el Casal de l’ esport a les Federacions ? Quin material subministra a les mateixes ? Pot ser, per exemple els arxivadors que vaig sol·licitar i em van denegar ? Contestant-me que tant sols subministren els fulls de paper Din A4.
En la nostra feina a les Federacions, necessitem en material d’oficina, quelcom més que uns simples fulls de paper. I en qualsevol feina administrativa, val a dir...

En primer lloc, valorar tant sols sobre 5 punts ja és limitar un tant el marge de satisfacció. I dubto molt que aquesta valoració s’aproximi massa a la realitat. Normalment se sol valorar de 0 a 10 (com a mínim). I a banda d’això, com volen que els valorin les Federacions ? Amb mala nota ? Per veure reduïda encara més la subvenció de Govern ?
Si estic d’acord amb el Sr Filloy, en el fet que les beques ARA, el programa de Alt rendiment, son de gran ajuda. I si les paguessin a temps, encara serien de més gran ajuda, doncs les Federacions no es veurien obligades a anticipar els diners.

En segon lloc, celebro que reconegui que l’emplaçament del Casal de l’esport no acaba de ser l’ideal. Aquesta valoració no la feia vostè al principi, quant jo ja hem vaig queixar. Dubto molt però, que emplaçar ara el Casal de l’esport a Ordino sigui el lloc més idoni.
El que hem molesta, i molt, es que ara comenti que “no cal que ens amaguem”, quant fins a la data ho han mantingut amagat. Lloant fins i tot les “magnífiques instal·lacions.
Si algú no sap on estant ubicades les oficines de les Federacions, simplement quant vegi a la tele els partits de futbol sala, per exemple, son aquelles finestretes que surten al darrera de les porteries. Una mena de “colmena” d’abelles en forma de despatxos de mínimes dimensions. I que, dit de pas, són un perill per als esportistes, i dubto molt que les distàncies amb les porteries estiguin homologades o permeses ...

Muntar uns despatxos prefabricats per a “Liliputians” en el lloc on hi havia unes grades i amb dos pisos d’alçada no es tracta d’un servei gaire correcte.
Passar una calor sufocant a l’estiu i un fred horrorós a l’hivern no va en acord amb un bon servei.

Tenir una xarxa ADSL, o del tipus que sigui, i que els “mails” es perdin i no arribin mai a les Federacions no es un síndrome de bon servei.
Uns passadissos amb goteres per tot arreu forma part d’un bon servei ?

Finalment m’agradaria donar-li un consell : No retallin tant les subvencions, perquè existeixen moltes despeses que Govern no cobreix però que les Federacions tenen igualment. En vol un exemple ? : Material d’oficina, telèfons mòbils, carburant i aparcament dels vehicles, salaris del personal no esportiu, amortitzacions, despeses de representació, altres subministraments ...
A banda de totes les despeses que ara si cobreix el Casal però que en l’exercici anterior ja s’havien fet efectives i vostès van eliminar de la subvenció.
I a banda, sobretot del descobert bancari, que s’ha de tornar i que vostès no permeten incloure en el pressupost.
Que pretenen ? Que al igual que fa el nostre Govern, no es retornin mai els deutes ? Això no funciona de la mateixa manera.

I no em vingui ara a comparar el pressupost de l’estat andorrà amb el pressupost del F.C. Barcelona, com intentant excusar les seves retallades pressupostàries. Primer de tot, vostè no n’ha de fer absolutament res del pressupost del Barça, i en segon lloc tant sols li recordo que el Barça té mes socis que habitants el nostre país. I no compari “peres” amb “llamàntols”.

I per favor :
Srs. Directors i altres alts càrrecs de Govern, deixin els articles d’opinió per als “opinadors” que no ens guanyem la vida amb això, no pretenguin justificar la seva mala feina amb aquests mitjans que s’han posat de moda. Endemés que, escriure un article d’opinió per a no dir absolutament res, no val la pena.
Gràcies.


Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.