dimarts, de febrer 17, 2009

SENTO CURIOSITAT (BONDIA) - UN NOU PARTIT


UN NOU PARTIT.

Ha nascut un nou Partit polític, es diu T.E.D.
El significat d’aquestes sigles val més que no el demanin, no és apte en horari infantil i molt menys publicable en un diari, encara que sigui gratuït.

Sempre havia pensat que un Grup Polític era quelcom seriós, amb uns estatuts degudament preparats, presentats i aprovats pel nostre Govern. Com una Associació, vaja... Més que res, degut a que no tenim cap llei que reguli els Partits polítics.

Tot d’un cop, m’han “trencat” aquesta idea amb la creació de les plataformes. Cert és que per crear una plataforma no es necessari cap estatut, cap permís, cap mena de tràmit... Tant sols es necessari enganyar unes quantes persones i ja està feta la plataforma.

Per cert, hem recorda la plataforma de camioners que es va crear fa poc temps, un parell d’anys si mal no recordo. I que el seu creador va abandonar en veure que les coses anaven “mal dades”.

La meva pregunta és : Abandonaran també el “vaixell” si fa aigües, abandonaran aquestes plataformes de recent creació ? Per exemple... si no obtenen cap Conseller ? Si el resultat electoral resulta ser un “fiasco” ?

Resumint,

En aquestes plataformes es sol col·locar un líder, que és la persona que “tira del carro”. En una d’aquestes, han col·locat un Ambaixador (ex Ambaixador, més concretament), en una altra d’aquestes han col·locat un “escriptor” d’articles d’opinió, una persona que du una trentena d’articles publicats.

A la plataforma T.E.D. el líder és una persona que du més de 300 articles d’opinió publicats i un nombre molt superior d’articles no publicats ( o no enviats a cap mitjà de comunicació).
Aquesta nova plataforma no aspira a presentar-se a les properes eleccions Generals, sinó que conseqüentment amb la comparativa de articles publicats, opta a aspirar a ser Rei del país andorrà.

Directament, ja no hi hauran més eleccions. Andorra serà una Monarquia on tothom estarà sota el mandat del T.E.D. El Rei serà el líder d’aquest Partit ja que resideix al país des de fa més de cinquanta anys, no com altres líders que no hi han residit mai.

Sincerament, i amb tots els respectes deguts :
Com es pot crear una plataforma política similar a l’APC, amb un líder expert en intangibles que ha fet una trentena d’articles en contra de l’actual Govern ?
Com una sèrie d’andorrans de soca-rel han permès aquesta “imbecil·litat” ? Realment ningú més ha acceptat a encapçalar aquesta plataforma ?
Tant mancats estem de líders autèntics ?
Com es possible que famílies andorranes de tota la vida, molt més antigues que la meva presencia en aquest país, hagin acceptat que una persona que no té res a veure amb elles encapçali el seu projecte polític, si es que n’hi ha algun ?
No hi entenc res, d’una banda veig les ànsies en agafar una de les tant estimades cadiretes, i d’altra banda veig que ningú vol donar la cara per agafar la cadireta principal.

La solució,

Seria potser doncs un nou Partit, el T.E.D. Una mena de dictadura on tothom passés pel tub i punt. Potser seria el millor pel nostre país.

Aquest partit passaria a governar i tant sols estaria controlat per la banca. Qui posa els diners sinó ?
No existirien ni assessors, ni contractes blindats, ni Consellers, ni Ministres, ni Directors, ni càrrecs de confiança...
Tant sols treballadors.
Fins i tot podrien tenir un salari més elevat del que tenen.
De ben segur els pressupostos serien equilibrats.
Fins i tot es podria eixugar el deute.

Seriosament,

Tot el que han llegit, si ho han fet és simplement una broma, un acudit, una sàtira o com ho vulguin anomenar. Esta molt lluny de la realitat. Simplement, tant sols espero que els faci pensar una estona de cara a les properes eleccions Generals.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.