dimarts, de març 02, 2010

NECESSITEM CALÉS - BONDIA


NECESSITEM “CALÉS”, QUE HEM DE FER ?

Comentaris extrets de “fonts properes” als que han manat, manen i manaran a Govern.

De sota les pedres, evidentment no sortiran i de les importacions poca cosa més en traurem, doncs aquestes van constantment a la baixa. Només ens queda una solució : posar impostos. Però és clar, ull, que no ens toqui ningú el nostre patrimoni, com a màxim pagarem quelcom pels beneficis de les nostres empreses (ja amagarem tot el que podrem) i prou.

Esta clar que primer de tot haurem de “controlar” els números i això trigarà un temps, mentrestant podríem posar una mena de IVA. Per fer-ho ràpid copiarem el sistema de mòduls espanyols per a aquells que no volen o no poden dur un control de factures i li direm ISI. (Que bons que som...). Atenció : L’ISI no és cap invent andorrà, sinó una simple còpia “adaptada” dels mòduls d’IVA espanyols (O sigui, que de bons no gaire).

Ostres, no n’hi ha prou. Endemés només l’han pagat quatre “arreplegats”. Fem immediatament una llista de morosos i la “pengem” al Bopa perquè al menys se’ls caigui la cara de vergonya, ja que tampoc ho cobrarem mai doncs la majoria ja han prescrit o prescriuran aviat.

Necessitem més diners, haurem de començar a tocar doncs els beneficis de les empreses, sobretot de les més petites que són moltes. Es clar que primer de tot necessitarem saber el que guanyen. Farem doncs que la comptabilitat sigui obligatòria per tothom, societats i no societats, empresaris i no empresaris, tot aquell que “mogui” diners. I de passada modificarem la Llei de la CASS per recaptar més diners, per exemple dels autònoms. De passada també convertirem en autònoms tots aquells que van muntar societats i se’ns varen escapar amb l’anterior llei. I l’afiliació serà obligatòria per tothom, que aquí manem nosaltres i punt.

Ara resulta que la gent no vol dipositar els comptes, no du la seva comptabilitat i no tindrem cap dada. Posarem una sanció de 60.000 euros i qui no dipositi els seus comptes que pagui, traurem els diners d’una manera o d’una altra. I farem una llista negra de nens dolents per omplir el Bopa i perquè també se’ls caigui la cara de vergonya, doncs de moment tampoc pagarà ningú.

De moment, els Comuns que apugin les tarifes d’aparcament, que treguin la primera hora gratuïta, que posin més sancions i més cares i que augmentin també les taxes de radicació d’activitats econòmiques i si convé, que cobrin 40 vegades més per l’enllumenat públic i l’higiene pública. Per a l’ITP és igual perquè ningú compra cap pis.

Ja podem engegar la imposició directa per a tothom, com que tenen la obligació de dur una comptabilitat que faci tothom una declaració cada tres mesos i el corresponent pagament, res de sistemes simplificats objectius o estimatoris. El que no ho faci així li posarem una bona sanció per exemple del 150 % de la quota defraudada i al que s’equivoqui o no ho faci be, com a mínim el sancionarem amb 3.000 euros. Que s’han cregut tots aquests petits comerciants i empresaris, que es podrien acollir a algun sistema simplificat ?

Tenim un problema amb l’ISI, es veu que hi ha molta gent que guanya diners amb la seva aplicació (s’anomena benefici fiscal) i això no pot ser, aquí els únics que podem recaptar diners som nosaltres sinó com mantindrem tots els funcionaris que hem hagut de “col·locar” per controlar tot aquest sistema impositiu ? I encara hem de “muntar” el Registre Mercantil, que li direm Registre de dipòsit de comptes i tindrem més “places” per repartir.

Eliminarem doncs aquest sistema indirecte i el canviarem per un IVA normal i corrent, que és el que ja haguéssim hagut de fer des de el primer dia. El que passa és que aquest impost és molt complicat i haurem de pagar molts assessors. De moment serà d’un 5% a cobrar al final i no ens complicarem gaire més la vida.
També de moment, fem un altre copiar, enganxar i suprimir de les lleis espanyoles i més endavant ja veurem les modificacions que hem de adoptar. Lo més important és recaptar ràpid.

Això ho diran més endavant :
Ostres, resulta que ara que tenim els comptes dipositats ens adonem de que pràcticament no hi ha beneficis, més aviat pèrdues, encara haurem de tornar diners, no recaptarem res, ens hem tornat a equivocar, necessitem més diners. Amb tot el que hem fet, encara no en tenim prou, al final haurem de posar un IRPF. Mireu de amagar tot el que pugueu que l’hem de començar a preparar.

Ara si que podrem anar a signar convenis de doble imposició i a més tindrem diners per pagar-nos tots els viatges, farem més Ministeris que queda molta gent a la que hem de recompensar, ampliarem el personal de l’administració, així ens assegurarem un munt de vots per a les properes que possiblement seran molt aviat. Perquè no veiem tant clar, com el nostre Primer Secretari de que les tenim guanyades).

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.