dimarts, de desembre 01, 2009

SENTO CURIOSITAT (BONDIA) - ARINSAL


ARINSAL.

Arinsal esta de moda entre el jovent del nostre país. Els caps de setmana els nostres fills volen anar a Arinsal de “marxa” i no els ho podem impedir. No els podem obligar a quedar-se a Sant Julià de Lòria on no hi ha res en absolut, ni tampoc els podem obligar a quedar-se a Andorra la Vella on no els agrada l’ambient existent.

Els taxistes han trobat una bona feina per al cap de setmana, al meu entendre, la qual hem d’agrair i molt. Però no són suficients, a banda de que es tracta d’un mitjà de transport molt car (al menys per a utilitzar-lo tots els caps de setmana), encara que pugui ser compartit.

Els pares no volem que els nostres fills surtin de marxa en cotxe i tampoc volem que pugin al cotxe de ningú. Per molt responsable que pugui ser el conductor del vehicle. Però tampoc volem obligar-los a quedar-se a casa. Tenen edat per sortir, poden fer-ho i és bo que ho facin.

El problema es troba sobretot en la tornada a casa, ja que no disposen del servei d’un bus nocturn. Tots estaríem molt més tranquils si aquest servei existís, i de ben segur dormiríem molt millor.
Es imprescindible actualment un servei de bus nocturn, si més no a la tancada dels locals de oci per baixar des de Arinsal a les altres parròquies. Molt millor encara, amb una freqüència horària.

Es veu que aquest servei no interessa ningú degut a que no és rentable, hauria d’estar d’alguna manera subvencionat perquè algú el volgués dur a terme. Si el nostre Govern dona subvencions per al transport escolar intern, per exemple, per al transport extern a Espanya i França dels nostres estudiants, també podria fer-ho per a les sortides de cap de setmana dels nostres fills que també son escolars encara.
De fet es podria aprofitar al mateix temps d’aquest transport molta gent, i no precisament en edat escolar.

Actualment es fa imprescindible un transport nocturn, no tant sols per evitar accidents, sinó també per la tranquil·litat de molts, la comoditat de altres i la seguretat de tots plegats.

Penso que per a obtenir aquest transport nocturn no caldria fer manifestacions ni recollir signatures, hauria de sortir de la pròpia lògica i de la pròpia iniciativa del nostre Govern. De totes maneres, com més persones ho demanem, millor.

Els pares volem un bus nocturn a Arinsal, ja. I els fills també.

Ara mateix disposem d’un bus nocturn els Dissabtes per anar des de Andorra la Vella fins a Canillo i Ordino, de les 23 hores a les 3,30 hores i un altre des de Sant Julià de Lòria fins a Escaldes, amb unes freqüències que van de una hora a una hora quaranta minuts. Es podria fer arribar perfectament fins Arinsal, augmentar-ne la freqüència i els dies de funcionament.
Fins i tot potser crearíem llocs de treball.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.