dilluns, de desembre 17, 2007

SENTO CURIOSITAT - BONDIA 18/12/07

L’ ASSIGNATURA PENDENT.

“A Sant Julià de Lòria tenim una assignatura pendent.”

Aquestes son les declaracions del President del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, el Sr. Jaume Bartumeu efectuades poc després de la derrota de l’ Alternativa a Sant Julià, en les darreres eleccions Comunals. Tercera derrota consecutiva ( 2 Comunals i 1 Generals), i sense obtenir un cop mes cap representació. No pretenc criticar aquesta derrota, jo també hi tinc la meva part de culpa, però si vull criticar dites declaracions, i la part de culpa de qui les va fer.

Aquesta es tota la explicació que ha tingut a bé donar-nos, el líder del PS ?.
O be es que no disposa de cap explicació, per donar ?.
Es el mateix que dir : Com que a Sant Julià, no hi ha res a fer, no val la pena que ens preocupem...

Quant tenim una assignatura pendent en els nostres estudis escolars, pot ser per moltes causes o motius...
I potser n’hi ha alguns que son insalvables. Però si no es posen tots els mitjans necessaris, aquesta assignatura no l’ aprovarem mai.

Continuant amb el símil estudiantil:

Per assolir un examen final (vegis eleccions), abans hi ha un camí a fer, una feina a assolir, i una dedicació a exercir. S’ ha de treballar en la matèria.
No n’ hi ha prou, enviant a qualsevol persona a l’ examen final (vegis candidat), i que s’ espavili tot sol i faci el que pugui.
En qualsevol assignatura, el tutor (vegis partit polític), ha de fer un seguiment de tots els alumnes (vegis comitè local del partit). No de tant en tant, quant hi ha algun problema (vegis expulsions, o demandes d’ expulsió).
Les assignatures (vegis parròquies), s’ han de treballar totes. No es pot deixar de banda una assignatura (vegis Sant Julià), perquè ja es dona per suspesa (vegis perduda).

La matrícula d’un curs (vegis país), es paga complerta, no hi ha assignatures gratuïtes, per tant la matrícula que es paga ha de cobrir les despeses de totes les assignatures (vegis novament parròquies).
El pressupost ha de cobrir per igual totes les assignatures. (s’ha de poder pagar el mateix, a Escaldes, a Encamp, a Andorra la Vella, a Canillo, a La Massana, a Ordino i també a Sant Julià). (vegis penjada de cartells, repartiment de programes... Resumint: la campanya electoral).
Els estudiants han de tenir tots la seva deguda representació (vegis en comitès Executiu i Directiu del Partit, i no la tenen). I han de ser escoltats i tractats per igual (vegis demandes del Comitè local de Sant Julià).

Deixant de banda els símils, a Sant Julià...

No hem estat tractats mai igual que la resta de parròquies, no hem rebut mai la mateixa ajuda i suport que els demés. El poc que hem demanat, com un espai per fer reunions, com una pregunta al Consell fent referència a un tema que concernia la parròquia... ens ha estat denegat.
No hem tingut representació en una llista electoral, amb possibilitats de entrar al Consell. No hem tingut representació important en cap òrgan del partit. No hem tingut mai el degut suport del Partit (si no ha estat per sortir a la foto en una penjada de cartells, en un míting o en una visita “obligada” a la llar de jubilats).
Al Comitè Lauredià, ni tant sols ens van tenir en compte, al arribar al local on es feia una celebració electoral, i després d’ haver obtingut un resultat bastant mes que acceptable.
Parlo per les Generals del 2.005.
O potser, al Partit han preferit les taules buides que hi havia aquest any, en el mateix lloc de celebració, però amb menys alegries ?.

Sembla com si els de Sant Julià no hi pintem res en aquest Partit. Ara que si ho mirem fredament, som uns perdedors, que hi farem ?.

Això si, per fer llista de l’ Alternativa a les 7 parròquies, si que han servit unes quantes persones..., encara que hagi estat amb moltes dificultats, i sense la meva col·laboració.

Però, escoltant ara les declaracions del President del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, dient que a Sant Julià de Lòria: “tenim una assignatura pendent”.

He de dir que:
L’ assignatura pendent..., la te el PS, amb la gent de Sant Julià, i no jo.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

1 comentari:

Andorralandia ha dit...

Andorralandia
-El veritable espai lliure sobre el Principat d'Andorra-
http://andorralandia.blogspot.com