dimarts, de juny 05, 2007

SENTO CURIOSITAT 30

JO TAMPOC VULL LA DESVIACIÓ PREVISTA.

Jo tampoc vull un vial ràpid, descobert, amb dos túnels ..., per a Sant Julià de Lòria. En aquest punt estic totalment d’acord amb el Grup Rocafort, ADN i APAPMA, que recullen signatures.
Ja he comentat el mateix tema altres vegades. Aquest ha de ser necessàriament, un vial en un sol túnel i de cap a cap de la parròquia.

Però no puc signar de cap manera la petició “en blanc” que s’ hem demana. I no la puc signar, perquè no estic d’acord amb els arguments plantejats.
Trobo dits arguments molt “amanits”, massa “retocats” i concretament “adaptats”, com si la por hagués anat fent canviar els arguments a mida que es mantenien les converses amb els implicats.

Demanar un vial només de ¿¿¿ baixada ???, amb l’excusa de que el turisme ja està marxant del país i no pararà... I sobretot demanar que el turisme que arriba d’Espanya hauria de passar per les Avingudes Francesc Cairat i Rocafort, es una aberració obsoleta. Es una mini petició “consensuada” amb l’ ACEL.
No pretenguin quedar tant bé i demanar les coses a mitges, no els ha de fer cap por demanar un sol vial, de cap a cap i de pujada i baixada.

Es una equivocació pensar que el poble quedarà aïllat.
Al contrari, es precisament amb els efectes del “tap” provocat al voler fer passar tots aquells vehicles que entren al país pel bell mig, que la gent no s’ atura.

Si disposessin d’ un pas alternatiu (un sol túnel ), per tots aquells que no volen venir a Sant Julià (pel motiu que sigui). I amb entrades degudament senyalitzades i aparcaments a les afores, per tots aquells que si tenen algun interès en visitar la nostra parròquia (aquí, es on hem de fer la feina ). Aleshores, ja veurien com canviarien les coses. Així es com funciona actualment el món, no ho dubtin.

Agafin per exemple la vila de Tàrrega, molts hi passem per anar a la platja. On, estant capficats en que tothom passi pel mig de la població. ¿Qui s’atura ?. Ningú ... El que volem tots es fugir, es un caos.

No trobo tampoc correctes els seus arguments per accedir al famós Naturlàndia, des de l’Avinguda Francesc Cairat i Rocafort. ¿ Quina necessitat en tenim ?. A banda de que tampoc veig cap solució en el mateix parc temàtic Naturlàndia, però aquest ja es un altre tema del que també n’he parlat.

Tampoc entenc on veuen vostès l’element “revitalitzador” per al centre urbà de Sant Julià, en el “telecabina”, que a banda de l’impacte ambiental, ens costarà un ull de la cara ...
¿ No serà que, han rebut pressions per defendre la qüestió ?.
Aquests arguments es contradiuen totalment amb les seves peticions ecològiques.

Ens parlen també de recuperar l’illa, com a element sentimental ... Recordin que al seu lloc, algú ja hi va fer un edifici i una carretera. L’illa ja no hi és, ja l’hem perdut definitivament... Per fer-ne una altra hauríem de desviar novament el riu, i això tampoc es recomanable.

Quan siguin mes valents i demanin un sol túnel, de cap a cap de la parròquia amb bons accessos i aparcaments, de pujada i de baixada, i ho posin tot negre sobre blanc, aleshores els hi signaré les seves peticions, que també seran les meves.
Mentrestant i amb tanta por i voler quedar be amb tothom no s’arriba enlloc.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tu, Miquel, hi ha interessos i pactes amagats, sembla que a la vostra parròquia molts juguen amb les cartes a la màniga, secretismes, discursos i promeses a mida, ...

L'exemple de Tàrrega és molt encertat. Fixa't, al mateix camí de la platja, en Montblanc o en Reus, els saraus que es feien abans de tenir la variant i ningú s'aturava de visita. Ara qui s'atura per curiositat o per gana o perquè s'està pixant, fa la pasejada, es queda a gust, deixa calerons, repeteix i ho recomana.

Seria aclaridor saber el pensament dels amos dels supermercats de l'entrada sud. Em refereixo al super amb accés privilegiat i exclusiu de gir a l'esquerra havent-hi una rotonda de canvi de sentit a menys de 50 metres, i també al super d'una mica més avall que encara presenta senyalització horitzontal groga (provisional, en obres) en la CG1 per entrar-hi, també amb gir a l'esquerrà permès, quan ja està obert des de fa 4 anys.

I també el pensament del "quesero", que sera, sera?

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Completament d'acord amb tu r.i.p.
Respecte al "super", sembla com si haguesis llegit el meu proper escrit.
Les ratlles grogues de l'altre "super", son conseqüencia del gir a l'esquerra de l'anterior.
Crec que ja ho vaig explicar.