dimarts, de juny 12, 2007

SENTO CURIOSITAT 31

UN SUPERMERCAT CURIÓS.

Es un establiment, comerç, botiga, supermercat, gasolinera, bar, hotel ... Es troba al sud d’una parròquia curiosa, a les afores sense estar molt allunyat, al sud també d’un país curiós.

Tot i disposar d’una rotonda pròpia, que encara que estigui mal feta, no deixa de ser una rotonda.
Tot i disposar de places d’aparcament pròpies, ben senyalitzades per a vehicles particulars.
Tot i disposar de “benzinera” pròpia, ara degudament (?) allunyada de l’establiment i de l’Hotel.

Gaudeix d’un gir a l’esquerra (no polític precisament) propi (no provisional com en d’altres llocs), en plena via d’entrada i sortida del país. Quant en altres llocs s’han eliminat els girs a l’esquerra i obliguen als vehicles a anar a girar a les rotondes, que per aquest motiu s’han construït.

No respecta les distancies obligatòries entre l’ emplaçament de la “benzinera” o el taulat de la mateixa i la carretera.

La plaça de minusvàlids sempre es troba ocupada i no precisament per minusvàlids.

Autocars, aparquen de qualsevol manera, tallant la circulació als altres vehicles, i fins i tot a vegades la sortida, o tapant-ne la visibilitat.

Vehicles, que pretenent una compra ràpida, aparquen en qualsevol lloc no autoritzat, o davant mateix de l’entrada (on evidentment està prohibit).

Els vehicles entren i sobretot surten per llocs no habilitats, amb el corresponent perill que això comporta.

No hi ha cap vorera, com hauria de ser-ne obligatori.

Cap persona s’encarrega d’organitzar i dirigir o controlar l’aparcament. I evidentment els agents de circulació no poden intervenir en tractar-se d’un espai privat.

Per sort, no hi circulen toros (vehicles) de càrrega i descàrrega (almenys no els he vist).

La rotonda, per no haver d’expropiar res (no fós cas que ...), es petita i torta, i mes d’un vehicle ja s’ha menjat part de la mateixa, part de l’edifici i part de les proteccions.

Sento curiositat per saber:

Com es permet aquest desgavell ?.
Si el propietari en fos un altre, se l’hi permetria el mateix ?.
L’ any 2.020, encara estarà en les mateixes condicions ?.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

quines ganes d'anar a buscar les puces al gat, Calsina. El que passi al parking del Sant Eloi, amb la plaça de minusvàlids, els autocars mal aparcats, la gen que aparca malament per fer una compra ràpida, etc, només els pertoca sol.lucionar-ho a ells, com molt bé dius més avall, es tracta d'un espai privat. Ara bé, el que passi fora d'aquesta zona, amb girs de qualsevol manera, distancies de seguretat entre edificis i benzinera, voreres i d'altres temes, això si que estic amb tu que s'ha de regular i posar-hi mà qui pertoqui, agents de circulació, bombers... Però a la teva plaça d'aparcament, si en tens, hi poses el cotxe de cares o de culs, segons et convingui, però no aparquis fora de les linees o et cridaran l'atenció. A veure quin dia ens fas un escrit crític en "positiu" de la nostra parròquia, segur que els que manen fan coses malament, però segur que alguna de bona n'han fet.

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Alguna de bona ...
Deixa'm pensar ...
...
Bona, per qui ?.

Anònim ha dit...

Ha de ser bona per tu o bona per al màxim possible de lauredians?, no creus que n'han fet ni una de bona en tot el temps que porten governant? Jo penso que deixant de banda les ideologies, cal veure les coses des d'un prisma positiu, i criticar les coses mal fetes, que son moltes, però plaudir les coses ben fetes, i ben fetes per el conjunt de la parròquia. Si comences a preguntar-te a qui ha beneficiat aquesta o l'altra actuació del comú, sense valorar l'interés general, el teu punt de vista es perd en els teus colors, i ja se sap que a tothom no es pot contentar.

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Encara estic pensant ...
...
Han fet quelcom ?.

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Despres de pensar bastant...
No han fotut res en absolut per la parròquia. Per ells si.

Anònim ha dit...

déu ni do per un pensador com tu, dos dies per arribar a aquesta conclusió. No sé, jo també soc lauredià, i veig coses a la parròquia que m'agraden, activitats que es fan, que m'agraden, arranjaments i embelliment que m'agraden, no se di qui son mèrit, o son coses massa superficials per que tu les tinguis presents. Suposo que em sortiràs amb l'excusa que això no es del comu, que es del govern, que això ho fa fulano o mengano en benefici propi, que això ha costat masses calers, que lo altra ens endeuta més, etc. Al cap i a la fi, que costi mes o menys, i que el comu s'els gasti o no, a mi m'importa poc. Suposo que tu al seu lloc faries el mateix, potser aquest hivern ho podrem veure.

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Activitats del Comú ?.
En una carpa a 3.000 €/mes.
Algunes també m'agraden, però en aquell emplaçament hi habia un parc per la canalla, i anteriorment un camp de futbol.
Aparca avui a ST. Julià, SI POTS...
Fan una "activitat", mamoneo amb els venedors de cotxes usats.
Puja a casa meva avui, si pots. Com no queda aparcament, deixen els vehicles a la Ctra. de Nagol, on està prohibit i només passa 1 vehicle en un tram de 500 metres.

Anònim ha dit...

Es cert que actualment els més petits de la parroquia no tenen cap indret on poder jugar a pilota o correr amb seguretat. Però per el tema d'aparcaments, no sé si tots els parkings comunals s'omplen, potser el problema és la mandra de caminar per arribar fins a la fira, i també és cert el preu a partir de l'hora.

Miquel Calsina Gordi ha dit...

El problema principal es que els parkings Comunals ja estant gairebé plens amb els abonats.
Solució : Un bon aparcament, gran i gratuït, a les afores i un sol vial (de pujada i de baixada), de punta a punta i per l'exterior.
El Sr. Pallas, de la Cambra de Comerç, opina avui igual que jo.
Aquesta vegada, estic amb ell.

Punisher ha dit...

com sempre el nom del grup que va representar Andorra a l'Eurovisió, prolifera en aquest pais.
Tothom dona la seva opinio,peró ningu dona la cara.
No anem bé.
Força Miquel, tal com ho fas fin ara.
Salutacions desde Geneve

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Salutacions a tu tambe, uno mas entre tantos.
Geneve,
Hi vaig estar i es preciós.
Algun dia hi tornare.

Anònim ha dit...

De vegades les opinions son més important que les identitats. "uno mas entre tantos" que et digui qui soc no aportarà res al debat. De totes maneres vaig aportar la meva humilt opinió sobre una curiositat d'un lloc "anonymous" (no es diu enlloc que es tracta del Sant Eloi?)
Miquel, el dia que et vegi ja et saludaré, m'agrada el que escrius, malgrat difereixo sovint de la teva opinió.

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Diferir de la meva opinió, i de la de altres, es bò i no fa cap mal. Si tots opinéssim igual, el món seria un desastre.
El que no es bò, es que per diferir d'una opinió et vullguin fer fora d'un grup.

Opinar diferent no vol dir discutir, vol dir parlar. I si no arrives a un acord, perquè no opines igual... Doncs no passa rès.
Tant amics.

Anònim ha dit...

caram! estic totalment d'acord amb tu. Qui m'ho anava a dir.