dimarts, de juny 26, 2007

SENTO CURIOSITAT 33

PLA COMPTABLE.

Extret del programa electoral 2005 del PLA:
“Farem un pla comptable d’homologació internacional”.

Dos anys i mig després, encara no han fet res en absolut.

A banda que, el pla comptable internacional, ja estava fet ... i des de l’any 1990. En 15 anys, ningú ha estat capaç d’ aplicar-lo.

Ara estant debatent en comissió, el projecte de llei de comptabilitat, projecte que encara no comporta cap pla comptable associat, com n’ hauria de ser indispensable.

Senyors,

A Espanya, en aquests moments, estant canviant el pla comptable del 1990, ¿ i vostès no ho saben ?. No els donaré les culpes per això, no en tenen cap obligació, no son comptables, son “economistes”.

Jo si en sóc de comptable, i es molt decebedor que el dia que convoquem una conferència, amb la nostra associació “comptables del principat”, per explicar el nou pla comptable, ningú de vostès ve a interessar-se per la qüestió. ¿ No els preocupa ?.

I no tant sols a vostès, sinó a molta mes gent:

Tots els comuns del país, que disposen d’interventors i comptables, passen “olímpicament” del tema. A Govern i sobretot a Finances, els hi “rellisca” el nou pla comptable.
Els partits polítics, esmenen les lleis de comptabilitat, però no s’ interessen pel pla comptable ni per la mateixa comptabilitat.

La majoria de les empreses del país, estant treballant amb el pla comptable espanyol, i segurament hauran de passar al nou pla comptable, i a les autoritats del nostre país, una conferència que explica les modificacions de l’ esmentat pla, els importa ben poc.

Això si, l’endemà mateix en una altra conferencia, en un hotel del país, de mes categoria es clar (la organitza la CEA), i que parla de la internacionalització de l’ empresa andorrana, on entre d’altres coses ens diuen, que s’ha d’invertir a l’estranger.

Doncs, bé,
Aquesta conferència, no se la perd el Ministre de finances. I a sobre, es permet ironies amb el PS i la llei d’inversions estrangeres. Ara ja no ens tracta d’idiotes, sembla dir-ho directament a la cara.

Ja sabia que el poble no els interessa gaire, i les lleis econòmiques molt.
Però sembla que els comptables fan mes nosa que feina.
Els economistes son la salvació del país.
Els inversors sud-americans, les inversions estrangeres i les nostres inversions a l’estranger son mes importants.

Des de Comuns i Govern ens anuncien grans inversions en projectes temàtics, ens diuen que els bancs corren rere ells per invertir, i mentrestant no es preocupen ni tant sols del pla comptable.

Aquest es el nostre Govern, aquest es el nostre país.

Empresaris,

No cal que es preocupin, aviat (o no, abans de les vacances segur que no) s’aprovarà una llei de comptabilitat, obligatòria per a tots els empresaris, però sense pla comptable.

No es cap acudit, es tracta de la realitat.

Sens dubte, no deixa de ser un país curiós.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.