dimarts, de setembre 29, 2009

SENTO CURIOSITAT (BONDIA) - VOT EN BLANC.


EL VOT EN BLANC.

El mateix congrés, la mateixa votació i dos titulars ben distints.

Segons el periòdic d’Andorra :

“El malestar d’alguns militants no es va traduir en vot de càstig en forma de sufragis en blanc”.

Segons el diari d’Andorra :

“El vot blanc en l’elecció de la nova executiva fa visible el malestar al PS”.

Tampoc es posen massa d’acord en els vots afirmatius a la nova executiva del PS : 147 per uns, 142 pels altres. Ni en els vots nuls : 4 per uns, 1 pels altres. Tampoc té massa importància el fet de saber sumar o no per arribar als 180 votants. En canvi si es posen d’acord en els 37 vots en blanc.

Per cert, el vot en “contra” no existeix. Es vota la llista, es vota en blanc o s’anul·la el vot escrivint qualsevol “bestiesa”. No hi ha més paperetes de vot. Més que res, ho dic per un dels diaris que afegia a l’article sobre la votació al Congrés : “ cap vot en contra”.

Un 20% dels votants al 9è Congrés del PS no esta conforme amb la llista única presentada i “amanida” dins del mateix Partit.

És molt ? és poc ?

El que esta molt clar és que ni aquest 20% que no vol la nova executiva imposada, ni el 60% que ni tant sols van votar al Congrés, no han estat capaços de presentar una candidatura alternativa.

El sector crític del PS, que hi és ( em consta ), no ha estat capaç ni ara, ni mai de trobar cap líder disposat a encapçalar un moviment alternatiu real per fer front al sector radical, continuista i poc democràtic del PS.

Recordo l’any 2005, amb el moviment opositor que duia el nom de “espai PS 2005”, que va quedar en no res. Això si, amb algunes persones d’aquest espai defenestrades i altres col·locades. A saber amb quin criteri i de qui ...

També va quedar en no res l’ intent de primàries d’una persona que ara ha estat també col·locada com a Primer Secretari. També a saber amb quin criteri i de qui ...

Algú ho entén ? Algú m’ho pot explicar ?

El que si entenc jo és que : manca “valentia” dins del PS. Els militants d’aquest partit, o no s’atreveixen a dir obertament el que pensen realment ( en petit comitè no em valen els comentaris ), o bé no en saben prou amb la mancança d’un altre líder que els pugui encapçalar i fer front al líder suprem de tota la història del PS.

Després hi ha també aquells militants que no diuen res, que volen demostrar la seva fe en el Partit, la seva obediència i submissió total al Partit, com és el cas dels militants de Sant Julià de Lòria.

Un cop més han quedat marginats en unes eleccions Generals, han tornat a quedar gairebé marginats en unes eleccions internes del Partit però segueixen sense presentar ni la dimissió ni cap queixa. Aguantant estoicament i covardament de nou el comentari del seu Gurú : “Sant Julià és l’assignatura pendent”, afegint aquesta vegada : “Que aprovarem amb nota”.

Per aprovar una assignatura s’ha de passar l’examen. I aquest examen no hi hagut mai cap intenció de passar-lo. I com a mostra, un botó :

“De Sant Julià que posin qui vulguin, total ...”

Aquest és el comentari de “mofa” de algú que preparava la llista per la nova executiva del PS.

Sort que Sant Julià és la parròquia que ha enregistrat el major increment de militància. És clar que, tant sols amb que es fessin militants aquells que havien obtingut algun càrrec amb el nou Govern, ja n’hi havia prou.

Votar en blanc no ha servit absolutament per a res, ni tant sols com a toc d’atenció. Tot segueix igual al PS. Un mana, uns quants li són fidels i els altres callen.

Aquesta és la democràcia del PS.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.