dimarts, de setembre 15, 2009

SENTO CURIOSITAT (BONDIA) - LA MA NEGRA


LA MA NEGRA.

“La Ma negra és una presumpta organització anarquista secreta i violenta que va actuar a Andalusia a finals del segle XIX a la que se li varen atribuir assassinats, incendis de collites i edificis, segons Wikipèdia”.
Segons el cap de Govern d’un país molt petit, la ma negra és una conspiració orquestrada i organitzada per fer-li la punyeta, ja des de molt abans de les eleccions.

Aquest cap de Govern duia molt de temps desitjant governar el país. Sense tenir “massa” en compte que en aquest “desitjar” i “anar passant els anys” deixava “cadàvers” polítics en la seva trajectòria fins a la victòria. Sobretot aquelles persones que no “combregaven” del tot amb la seva manera de fer i de ser. Ara mateix, totes aquestes persones, que físicament segueixen vives, són la ma negra.

Finalment, com ja he comentat, va aconseguir guanyar unes eleccions i va passar a governar el país en qüestió.

El més normal, en aquests casos, és que quant ha costat molt aconseguir una fita, sigui quina sigui, et prenguis les coses amb calma, reflexionis, pensis, recapacitis ... i actuïs en conseqüència.
El més lògic, en aquests casos, seria estudiar el perquè fins a la data no has guanyat mai, de cop guanyes i preguntar-te el perquè de tot plegat.
Però a vegades, la lògica, la normalitat, res té a veure amb la realitat. I a la primera de canvi, a la primera que et porten la contaria, començar ja a veure mans negres en les crítiques.

QUI NO ESTÀ AMB MI, ESTA EN CONTRA MEU..

Aquest sembla ser el lema del cap de Govern d’aquest petit país.

LES COSES NO FUNCIONEN AIXÍ.

El que no es pot fer es demanar informes a la gent, i si aquests no et són favorables, pensar tot seguit que existeix una ma negra que sempre va en contra teva, i que sempre et vol fastiguejar. (Per posar un exemple triat a l’atzar).

LA MALA BABA SOL SER MALA CONSELLERA.

En un país, per molt petit que sigui, moltes vegades existeix alguna persona, entitat, associació... que vol opinar, que té dret a opinar, que necessita opinar, que té l’obligació de opinar...
I el fet de que la seva opinió sigui diferent a la teva no vol dir forçosament que “vagin a per tu”, que sigui una ma negra orquestrada d’alguna manera per fer la punyeta.

No sempre s’ha de veure en tot allò que et porta la contrària :

-confabulacions.
-interessos ocults.
-ignorància.
-Insatisfacció.

... i moltes coses mes ... Com per exemple una ma negra.

Enlloc de :

OPINIÓ.

No busquin comparacions, tot el que he exposat es producte de la meva imaginació. No formo part de cap ma negra que vagi en contra del cap de Govern del petit país en qüestió. Tant sols demano, un cop més, que es deixi opinar tranquil·lament a tothom. Sense la necessitat de “carregar-se” tot allò que no pensa igual que el líder.
Enlloc d’un Partit polític que governa un petit país, sembla més aviat una “secta” política qualsevol.

Segons Wikipèdia : Secta és des del punt de vista sociològic un grup de persones amb afinats comuns (culturals, religioses, polítiques, esotèriques, etc). Habitualment el mot fa referència a una secta des del punt de vista religiós i de vegades, de manera pejorativa.

Per a mi, una secta política és quan un grup de persones segueix tot el que fa i mana el seu líder.

Repeteixo, no busquin similituds amb cap país en particular...


Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon dia Miquel,
De vegades poder et passess (és la meva opinió)però amb aquest post tens raó en un 80%.

Ja ho expliquen les ponències publicades a la web del ps.

Hi han persones que treballen sense esperar rés a canvi i altres que no sen recorden perqué estan on estan i com hihan arribat.

I ara un toc d´atenció : Llegeix la ponència sobre el tabac. Tinc dos amics al centre hospital.lari molt fotuts.

El de la trucada perduda.