dimarts, de juliol 21, 2009

SENTO CURIOSITAT (BONDIA) - VULL QUE ENS TORNIN ELS DINERS.


VULL QUE ENS TORNIN ELS DINERS “ROBATS”.
Abans de començar a parlar del tema en qüestió m’agradaria analitzar tres detalls que han despertat la meva curiositat :
1er. D’una banda tenim un Govern “sortint” que no ha renovat la confiança de l’electorat, que ha plegat veles, que ha marxat cap a casa seva passant de tot. Que no assumeix cap responsabilitat per tot el mal que ha fet durant molts anys al nostre país i que es renta les mans amb tot el diner que ha llençat per un forat i que era de tots nosaltres.
2on. D’altra banda tenim un Govern “entrant” que ha guanyat les eleccions amb la confiança majoritària ( o gairebé) dels electors i que tant sols es dedica a publicar les bestieses del Govern anterior sense demanar-ne responsabilitats, dient tant sols : “ que hi haurà sorpreses i ens estimaríem més que ni hagi poques”.
3er. Finalment, en una banda i altra tenim o trobem una sèrie de persones que continuen al seu lloc de treball de sempre, ara amb un nou Govern, en el mateix lloc que ocupaven amb l’anterior (o gairebé) i que segueixen callant totes les bestieses que han vist i conegut i que, val a dir, han permès amb el seu silenci.
CONCLUSIÓ : No puc confiar en la gent que eludeix responsabilitats, ni tampoc en la gent que no demana responsabilitats. En definitiva, no puc confiar amb la gent que treballa pel meu país.
Llegia el dia 10 de Juliol que un expert va rebre 900.000 euros sense fer cap informe. Un tal Attali va cobrar 300.000 euros anyals durant tres anys com a assessor de l’anterior Govern sense que l’actual no hagi trobat cap informe elaborat pel consultor. Esmentat.
Això és robar ¿
Potser no,tal com deia el bon amic Gabriel Fernández en la seva columna al mateix diari, el mateix dia.
Això és robar els nostres diners ¿
Personalment, tinc la impressió de que efectivament es tracta d’un robatori. De que ens han robat els nostres diners. Al menys els diners d’aquells que paguem religiosament els impostos.
Posteriorment, no he llegit encara cap rèplica, cap explicació aclaridora ni cap justificació, ni cap desmentit per part dels responsables d’aquest pagament fraudulent. Tant sols, que “es podria discutir si era car o barat”.
Aquest pagament fraudulent estava signat en un contracte que havia de durar 2 anys més i que l’actual Govern ha aturat.
La meva pregunta és : Es pot parar un contracte sense que ningú en demani cap compensació ¿ Si és així demostraria que l’altre signant del contracte ha cobrat efectivament uns diners per a no fer res. Això és denunciable ¿ No ho sé.
El que si tinc clar és que nosaltres podem demanar responsabilitats a l’altra banda que va signar aquest contracte i demanar també que ens retornin els diners que ens han estafat. Altres diners dilapidats no els podem reclamar, com per exemple uns quants milions pagats a un famós arquitecte, doncs aquest al menys va realitzar alguna feina, que no ha servit de res, però al menys va treballar.
No he vist tampoc cap denuncia, cap reclamació, cap investigació ni cap intent per part del nou Govern per tal de recuperar els diners regalats. Si es volien regalar diners a assessors, amics, col·laboradors o el que sigui... No m’hi oposaré, però que els paguin “ells”.
Ara ens asseguren que tenim el suport de França per trobar vies per re finançar els 700 milions de deute de l’estat. Pagant més assessors francesos ¿ Algun banc europeu ens donarà confiança veient com regalem els diners i no fem res per recuperar-los ¿
Pot confiar algú amb un país amb tota una sèrie de gent que va callant, atorgant, ocupant càrrecs i aprofitant-se de la seva situació econòmica, laboral, estable… Sigui quin sigui el Govern que es trobi al poder ¿
Personalment no hi confiaria pas.
Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.