dilluns, d’abril 14, 2008

SENTO CURIOSITAT - BONDIA 15/04/08


NO VAN PLEGATS.

Jo no marejaré avui a ningú amb xifres que no quadren per enlloc, ja ho han fet prou i per aquest ordre: En primer lloc el nostre Govern i després el Grup Parlamentari Liberal, donant unes dades completament diferents sobre la llei de la CASS i el seu impacte econòmic. Entre els uns i els altres hi ha una diferència d’uns 13 Milions d’euros. Diferents estudis, en diuen... Fan anar els milions com si fossin simples números i res més, si me’n passessin un parell al meu compte tampoc es notaria gaire, i em farien molt content....

Fa tres anys, el PLA va guanyar les eleccions Generals. Aleshores devien anar tots plegats dins el Partit Liberal, al menys així m’ho va semblar i ho vaig viure de bastant a prop, encara que des de l’altre costat polític. Tots anaven junts, en un sol partit polític, i com que varen guanyar ells, van ser ells els encarregats de nomenar els diferents càrrecs del Govern.

Aquest Govern que varen nomenar ja ha sofert des de aquells dies uns quants canvis en la seva composició, senyal de que no existia massa entesa entre ells mateixos. Ara veiem clarament com tampoc hi ha entesa entre el Govern i el partit Liberal, cadascú va al seu aire. Igualment, veiem com tampoc hi ha entesa entre el Partit en sí i els diferents grups parroquials del mateix signe polític, a cada parròquia es van desmarcant. Tal i com ha quedat demostrat en les darreres eleccions Comunals. Aquest fet em fa pensar que a les properes eleccions Generals, ens podem trobar amb un pseudo-PLA diferent per a cada parròquia.

Aquesta manca d’entesa a data d’avui ja comença a ser força evident, i endemés l’estem patint tot el país, també els que no som Liberals. I aquesta manca d’entesa, ara mateix ens podria portar a la trencadissa d’una llei que tanta falta ens fa : La nova llei de la CASS, que quant surti publicada, de nova ja no en tindrà segurament res.

Hem sembla evident que si aquests polítics liberals no estesin tan aferrats a la seva “cadireta” ja haurien dimitit i deixat la comissió ad hoc.
Com també haurien dimitit altres Consellers també liberals que no formen part d’aquesta comissió però que no estant d’acord amb moltes decisions de Govern, però com els altres, estant igualment aferrats a la “cadireta”.

I a l’altre costat, a l’oposició Socialdemòcrata que hi tenim ?

Doncs més del mateix, tampoc es que hi hagi precisament massa entesa.

En pocs mesos han passat de no voler pactar amb ningú que no fos de l’Alternativa, parlo de les Comunals (al meu entendre, una “xuleria” Comunal, i així de malament va funcionar), a buscar “centristes” a sota de les pedres. Ara s’accepten independents de tota mena (aquesta es la conseqüència de dita “xuleria”).
No sabem si RD va amb l’Alternativa, o si va pel seu compte. Ara volen dialogar amb CDA-Segle21. I pel que sembla, amb el GUPI es poden entendre però amb els VERDS no s’hi entendran mai.
Un dia es un partit d’esquerra, l’altre tira cap el centre, i l’altre gairebé es de dreta.
El cert es que també des de aquest bàndol hi ha una estima especial a la “cadireta” i ningú la deixa si no es per agafar-ne una altra.
I a vegades amb el canvi se’n surt perdent (al menys econòmicament), son els problemes que comporta la prepotència. (Per a mi ja l’hi està bé a qui l’hi ha passat).

I al mig de tots dos bàndols, què queda ?

Els teòricament centristes, que ara son poquets, encara que aviat potser ho seran o serem tots. Aquests la veritat, jo no se si van plegats o no, perquè encara no tinc molt clar qui són. Però el que si tinc clar es que la “cadireta” també la tenen ben agafada i no la deixen anar. I a més des de aquesta “cadireta” fan girar la truita cap on volen, que per cert sempre es el mateix cantó.

El que si tinc molt clar però, es que en el que fa referència a la Llei de la CASS, tots plegats s’hi han lluït i encara s’hi estant lluint. I no pararan de lluir-se fins al final, perquè ningú dirà prou i deixarà la “cadireta”.
I el que no pot ser, perquè es inexplicable, son aquestes diferències numèriques entre Govern i la Comissió ad hoc, com no pot ser de cap de les maneres tampoc, que no hagin comentat mai la qüestió entre les dues parts. Com tampoc no pot ser que les hagin passat al poble Andorrà, cadascú pel seu costat i a la seva manera. Això vol dir que el nostre Govern va per un costat, els Grups Parlamentaris per un altre, i el poble no sap per on ha d’anar.

Qui enganya ?
Per a mi, TOTS PLEGATS.
I jo, actualment ja no em fio de ningú.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.