dimarts, de maig 15, 2007

SENTO CURIOSITAT 27

EL PROJECTE INNOVADOR DEL PRAT GRAN.


Punt Comú, es un butlletí del Comú Lauredià que no arriba a casa meva, doncs a les afores de la població no es deu repartir, però que gentilment algú m’ha guardat, m’ha fet arribar i he pogut llegir.
Es un butlletí propagandístic, del tipus PaperS del partit Socialdemòcrata (que per cert, tampoc arriba a casa meva), però aquest Liberal i sense denúncies (al menys, de moment).

Dins el butlletí, n’hi figura un altre, aquest de la taula de turisme, i amb propostes de les cinc prioritats de millora de la parròquia laurediana.

La segona de les propostes, que ha despertat la meva curiositat, diu:

“Mantenir l’envelat durant tot l’any mentre no hi hagi aprovació del projecte del Prat Gran i aprofitar-ne l’ús al màxim”.

No ens diu però a quin any es refereixen, ara bé que d’aprofitar-ne l’ús al màxim, darrerament estem veient que si es així.
Aquest butlletí porta la data Setembre 2005 > Març 2006, el del Comú porta la data primavera 2007.

El programa de Unió Laurediana Partit liberal d’Andorra de l’any 2003, de les eleccions Comunals, deia el següent:

“ Prat Gran. Aprofitant l’adquisició del terreny de Casa Josa, portarem a terme un projecte innovador, original i plurifuncional que promogui múltiples activitats econòmiques, socials, cíviques i culturals”.

Segons el diccionari General de la llengua Catalana, projecte es : allò que hom pensa portar a acompliment; pla proposat per realitzar-lo; estudi detallat d’una cosa a realitzar. Innovador es : que innova (que introdueix quelcom de nou).

Segons el diccionari Andorrà del Comú de Sant Julià, projecte innovador es una carpa (vela, envelat...), apte per a tot tipus de “farres”, fires i firetes, convencions, reunions ... també apte per activitats econòmiques (doncs cobren), activitats socials (doncs l’assistència es multitudinària), també cíviques (encara que alguna vegada el tema s’ha sortit de mare) i també culturals (tot es cultura, com no).

O bé, una altra explicació es : que el temps no passa per als membres electes del Comú de Sant Julià de Lòria, i allò que prometien l’any 2003, i que a l’any 2005 era prioritat, a mijans gairebé de l’any 2007 continua sent encara una gran mentida electoral. Mentida que recordo anava acompanyada de maquetes, dibuixos, estudis ... extrets segurament d’alguna revista d’arquitectura. Perquè si a més es van pagar, n’hi ha per llogar-hi cadires. Mentida, que segurament es repetirà a finals d’any.

De promeses incompletes, n’hi ha mes, però no caben en un sol escrit, article u opinió, com ho vulguin anomenar. Les aniré explicant mes endavant poc a poc, si ningú hi troba inconvenients.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.