dimarts, d’abril 24, 2007

SENTO CURIOSITAT 24

L’ “ORELLA GLOBAL”.

¡ Atenció internautes !, per la mòdica xifra de 1,3 milions d’euros a partir d’aquest mateix mes estareu tots controlats. Una màquina Israeliana gravarà totes les vostres converses, xats, mails, fax, blocs i fins i tot el vostre pensament si esteu al davant d’un ordinador. I a més ho farà en Català.
Ja no si val utilitzar anònims, pseudònims o noms inventats. Tampoc si val amagar-se en un Ciber-cafè, en l’ADSL de la feina, o en una Wifi de la plaça del poble, o del veí. Ja buscaran la manera de identificar-vos a tots.
L’aparell que durà el nom de “orella global” ?, emmagatzemarà tots els vostres secrets, comentaris, opinions ... I al que es passi de la ratlla, li estiraran l’ “orella cranial”.
També espiaran tots els vostres comunicats de feina, familiars, personals, privats ...
A partir d’ara no cal que feu mes copies de seguretat ni que guardeu els vostres arxius, L’Sta i el Ministeri d’Interior ho faran gratuïtament per vosaltres. L’únic problema potser serà recuperar-ho després sense una ordre Judicial.
Si teniu secrets haureu de tornar al sistema tradicional de la carta ( a mà, per no deixar rastres), un sobre, i a correus ... O millor, directament a la bústia del receptor, no fos cas que també os obrin el vostre correu, ja que aquest no durà el segell verd de “pas lliure”.
Imagino que aquesta màquina deu tenir un disc dur de considerables dimensions, doncs si ha de guardar també totes les cançons, pel·lícules, programes ... que alguns descarreguen d’Internet.
El que ho passarà molt malament sens dubte, serà el Senyor assegut en una cadireta que haurà d’anar seleccionant tots els fitxers, converses, descarregues, comentaris, escrits ...
Ai no, que només seran controlats per ordre Judicial ...
En tot cas, aviat estarem tots gravats, memoritzats i indexats, amb un sistema sofisticadíssim, per si algun dia ens han de estirar de les orelles, prèvia denuncia, es clar.
Mentrestant, continuem rebent els mails dues o tres vegades, els nostres mòbils no funcionen a l’estranger, rebem trucades que no ens corresponen, l’ordinador sens continua penjant i la xarxa va igual de lenta.
Però estem contents, tenim una màquina que controla als pirates informàtics, als usuaris fraudulents de la xarxa, als delinqüents d’Internet, i als blocs polítics molestos.
Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.

1 comentari:

Punisher ha dit...

Hola Miquel
Havia llegit algo al Diari digital, peró mai havia pensat que tirarian endavant una animalada d'aquestas, per sobre de tantas carencies que té al Pais.
Peró aixo segons el "PATRÓ", son prioritats.
No t'amuinis, que segur que algu ha cobrat comissions del fabricant de la maquina, i a mes, tal com va passar amb correu.ad, deun haver deixat alguna cosa mal feta.
Ja ens assabentarem el que, i despres diran que "buscaran responsabilitats".
Salutacions desde Geneve