dimarts, d’abril 03, 2007

SENTO CURIOSITAT 21

LA TELEVISIO ANDORRANA.

Existeix un abans i un després de les “famoses” paraules de l’amo i senyor sobre la ràdio i la televisió Andorrana.

Un abans:
Amb taules de diàleg, amb intervencions en directe de la gent, amb tertúlies amenes, amb discussió, amb discrepància, amb gent que deia el que pensava, amb bons programes, com taula de redacció, modus vivendi ...
Un abans amb quelcom de llibertat.

I un després :
Amb intervencions controlades, amb tertulians molt pacífics, amb pactes de no agressió, amb gent que diu només el que li deixen dir.
Un després amb video-clips, repeticions, sèries antigues.

Sento curiositat per saber:

¿Com han fet desaparèixer alguns tertulians habituals de la ràdio?, ¿quina consigna han donat als presentadors per seleccionar els tertulians ?.

Si han passat una llista negra entre els responsables de les tertúlies, o si han passat una llista blanca, amb una selecció de noms permesos.

De quina manera s’ha prohibit l’ intervenció en directe de trucades del carrer, les que tant poc agradaven a l’amo i senyor. Donat, que era molt complicat filtrar les trucades, doncs el millor ha estat eliminar-les.

¿Que ha passat amb els bons professionals que han desaparegut en combat?, s’han despatxat, han plegat ells sols o han estat “recolocats” o “rehubicats”.

Si el que pretenen es que veiem tele-deixalla, programes-marujos, futbol i que “calladets” estem millor, no hi ha dubte que ja ho han aconseguit.

Ara diuen que estant buscant cares noves.
Haurien d’afegir a l’anunci, cares noves però amb un únic pensament i aquest ha de ser liberal. Cares noves sense esperit de crítica ni controvèrsia, cares noves sense ànim d’ investigació sinó només de submissió.

No es normal que els escàndols del Govern, es llegeixin abans a la premsa o s’escoltin abans en alguna emissora que no sigui la nacional, que a la televisió.
Sort que disposem d’emissores de ràdio que no van pas per aquest camí i ens informen i ens entretenen, i ens donen les notícies tal com son, i no amanides, com a Atv.
Moltes gràcies a tots ells.

No es normal una televisió nacional sense periodisme d’investigació.
Aquí, es evident que no cal que controlin cap telèfon ni cap centraleta.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

2 comentaris:

Miquel Calsina Gordi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Miquel Calsina Gordi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.