dilluns, de gener 01, 2007

DIARI D'ANDORRA 30/12/06

MOBILITAT

Primer de tot, s’acorda ( ... entre qui i qui ? ...) tallar al trànsit l’avinguda Meritxell, sense tenir en compte la taula de mobilitat recentment creada. Seguidament, quan es valora el tall, a la mateixa taula no hi assisteixen els Consols mes interessats. No ho entenc, que estant de vacances ?. Potser si, hi tenen tot el dret, però aleshores, que no es convoqui dita taula.
Després retarden el tall, de les 16 hores a les 18 hores ..., senyal que la “cosa” no va funcionar com Déu mana.
Tot plegat, em sembla una “xuleria” d’uns quants de fer les coses per “nassos”.
Sóc molt partidari a les zones exclusives de vianants, i a tot arreu del món funcionen i són atractives pel comerç. Sempre i quant hi hagin vies alternatives, solucions al trànsit rodat, aparcaments accessibles i ben indicats ...
Quant les coses es fan per “dallonses”, no funcionen mai, sobretot si són públiques, només funcionen quant son privades ( i tot i així...).

De les declaracions ... del Sr. Pujol (amb el retard a les 18 hores evitarem problemes de trànsit,... no hem presentat la documentació necessària per tramitar la petició), del Sr. Pons (aquestes restriccions s’aixecaran en cas que tingui lloc un col·lapse de circulació,... lamento la improvisació i les presses), del Sr. Palmitjavila (la circulació ha de ser especialment complicada al centre, un dels punts mes afectats) ..., entre altres “perles”
n’extrec el següent:

Vivim en un país curiós, on es crea una taula de mobilitat per res, doncs abans de tallar una avinguda no es convoca la taula, i després de tallar-la es convoca, però no hi assisteixen els implicats, no cal muntar taules per cobrir l’expedient, quant a més no es tramita l’expedient.
I dedueixo el següent:

Primer de tot, no hi ha alternatives als talls del trànsit, al menys de moment ... Segon, no hi poden haver acords sense diàleg, i es que tampoc hi haurà mai diàleg, com queda demostrat una vegada i una altra ... Tercer, la obsessió per fer content ara al comerç, després d’ haver-lo maltractat, no ha de passar al davant de la resta de “patidors” habituals.

EXIGEIXO, des de la meva humil posició explicacions :

Perquè s’ha fet aquest nyap de tall ?.
A qui s’ha volgut fer content o descontent ?.
Perquè hi ha gent que ha canviat d’opinió sobtadament al respecte ?.
Quins interessos hi ha ocults al darrera d’aquest tall ?.
Quins comerços ho han exigit ?.
Quins pactes secrets hi ha al darrera ?.

En definitiva, PERQUÈ ?.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.