dimarts, de gener 20, 2009

SENTO CURIOSITAT BONDIA - COM RECUPERAR 90 MILIONS.


COM RECUPERAR NORANTA MILIONS ?

Tenim un problema, i no podem trucar a Houston ...

En aquests cas no crec que a Houston ens ajudin gaire. De fet, crec que no saben ni on estem ubicats. O potser si, perquè amb tot el que ha “dilapidat” fins a la data el nostre Govern en matèria publicitària, en relacions exteriors i cocktails diversos... potser si que a Houston també ens coneixen i algun cop hi hagi assistit el nostre Ministre més viatger. Ara per cert defenestrat, o gairebé.

El problema que tenim és molt senzill : ens mancaran al nostre pressupost per aquest any 2009, en concepte de ingressos, uns noranta milions de euros ( 90.000.000 €).

I això, tot de cop, “sin beberlo, ni comerlo”. O “ben begut i ben menjat”. Segons com es vulgui veure la situació.

Com hem arribat a aquesta situació ?
Bona pregunta...
La responc jo mateix, perquè si he de esperar que me la contestin des de Govern (PLA), o des de la clau rovellada (CDA), o des de el clauer de la clau rovellada (Segle21)... Podria estar jubilat, i no precisament, anticipadament, cosa que de moment veig del tot impossible.

Tot de cop s’han reduït els ingressos pressupostaris del nostre Govern en 90 milions de euros, degut a que aquests 90 milions de euros eren mes ficticis que la nau de “Star Trek”. Al igual que eren ficticis els 60 milions que no havíem de pagar en el pressupost anterior.
Complicat ? NO.

En el pressupost anterior un mag de les finances va col·locar com a ingressos pressupostaris, 60 milions que no tenia intenció de pagar i ja estaven comptabilitzats. Incorrecte ? SI. Van entrar els 60 milions ? NO. Per tant : dèficit pressupostari.
En l’actual pressupost : el mateix mag col·loca 90 milions en ingressos pressupostaris que pensa recuperar per una operació que pagarà a 40 anys. I com ja ha pagat aquests milions, pretén que l’empresa a qui el nostre Govern adjudiqui les obres, els retorni aquests milions, finançant la nova operació a 40 anys.
Il·legal ? NO. Incorrecte ? NO. Creïble ? TAMPOC.

Virgueries comptables ? SI.
Jo també en se fer i moltes, de virgueries comptables. Màgia, no.

Que passa doncs amb el dèficit zero promès ? Se’n va a noris ? SI.
De qui es la culpa ? Meva, NO.
La culpa es de CDA ? segons el nostre Govern, SI.
La culpa es del PS ? NO, perquè aquests, darrerament, ni “piulen”.
La culpa es del PLA ? SI, de qui si no ?

La conclusió de tot plegat, es que el dèficit zero no existirà , ni en aquesta legislatura que esta apunt d’esgotar-se, ni en la propera que no sabem encara qui la liderarà.

La realitat de tot plegat es que, guanyi qui guanyi les eleccions, passarem d’un deute de cinc-cents cinquanta milions de euros (550.000.000 €), a un deute de sis-cents quaranta milions de euros (640.000.000 €) en un sol any de les nostres miserables vides o de la nostra miserable existència. Sense haver gaudit d’un sol cocktail.

I tot això ho haurem de pagar tots plegats ? SI.
Amb que ?
Doncs, amb impostos directes sobre societats, amb impostos directes sobre el benefici dels empresaris individuals, amb impostos indirectes, renovats en un IGI, amb taxes diverses...
De la nostra butxaca, vaja...

Mentrestant, que no es preocupi ningú, que amb crèdits extraordinaris podem continuar comprant frescos, coses rares, fent edificis emblemàtics, desviacions imprescindibles i contactant assessors diversos, que no ens aporten res, però que viuen molt be. Sense tenir res a veure que siguin amics de amics de amics, o simplement amics de.

En fi, senyors, noranta milions de euros (90.000.000€), no es res en absolut. El dèficit zero no l’aconseguirem, ni farts de vi. Però sempre existirà una sèrie de gent que viurà molt millor que altra i que endemés li importarà ben poc si les seves promeses electorals i el seu dèficit zero s’acompleix o no. I que si entra un altre a governar, i aquest es d’un altre Partit... Total, pel que ha de durar...

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.