dimarts, de desembre 30, 2008

SENTO CURIOSITAT-BONDIA : CARTA ALS REIS.


CARTA ALS REIS.

Estimats Reis Mags,

El Pare Nadal ja va passar per Andorra i va fer la seva feina, encara que a la seva llista hi duia sense dubte més “corruptes” que “criticadors”. O potser es que no existeix i els corruptes, com tenen més diners es compren ells mateixos els regals ?
De tradició es sabut que vosaltres viatgeu en camells i que de tornada aneu buits de càrrega. Tant sols us demanaré dues coses, una per l’anada i una altra per la tornada.

- La primera cosa, és el regal que m’agradaria rebre:
Desitjaria un “centre” de veritat, un centre que no vingués ni de l’esquerra ni de la dreta, ni de cap generació perduda. Un centre que no es basés en estratègies de dreta, en grups polítics que no saben on ficar-se, o en falses esquerres. Un ÚNIC centre amb persones, a ser possible, de centre.

- La segona cosa, és el que m’agradaria que us enduguéssiu en el vostre viatge de tornada, amb la demanda afegida de que l’any que bé no ho torneu a portar. I aquesta és una mica més extensa. Ja sé que no es gaire normal que la gent demani que us endugueu quelcom i no que ho porteu, però com anireu amb els camells buits tampoc costa tant i podeu aprofitar el camí de retorn, com fan els camioners.
Aquesta és la relació del que m’agradaria que us emportéssiu:

Tots els assessors nomenats a dit que tenim i que no ens serveixen de res, ni ens han servit mai. (Tots aquests van carregats de euros i obriran de ben segur un compte corrent als vostres bancs).
Tots els càrrecs, dits de “confiança”, en els que tant sols hi confien uns quants. (També seran uns bons clients dels vostres bancs).
Tots els que han fet aquests “nomenaments”. (Seran possiblement els millors clients dels vostres bancs).

Tots aquells, d’un grup majoritari, que ens han dut al “forat” on estem actualment.
Tots aquells, d’un grup opositor, que ens prometen treure del forat però que ja estant massa “vistos” i “apoltronats”.
Tots aquells, d’un grup minoritari, que han donat suport continuadament al grup majoritari i han ajudat a caure més encara dins del forat.
Tots aquells, d’un altre grup minoritari, que esporàdicament també han donat suport al grup majoritari o l’esquena al grup opositor, que també han aportat la seva contribució a engrandir el forat.
Tots aquells que no estant ni en majoria ni en minoria ni en l’oposició però que no han contribuït en res.
Nota : Tota aquesta gent pot caminar, no seran cap molèstia per als vostres camells, fins i tot tenen cotxe, que també es poden endur.

El que si m’agradaria que carreguessin els vostres camells és el següent:
Rotondes circulatòries innecessàries i carrils multiús prioritaris. Podeu muntar al vostre país un circuit amb un munt de “xicanes”.
Uns quants bus exprés. Solen estar amuntegats els matins a Sant Julià de Lòria. Ja tindreu també vehicles per fer carreres.
Alguna que altra escultura odiosa de significat imprecís. Al temps que retireu les rotondes, les escultures solen estar-hi incorporades.
Per les barreres de protecció podeu utilitzar els ferros del Tobotronc. Amb la llargada que té, penso que en teniu per a tot el circuit.
Tot de passada tindreu distrets en el vostre circuit a tot el personal que os haurà acompanyat en el vostre viatge.

A continuació també podeu carregar als vostres camells un munt de papers. Això ja no pesa tant i suposarà menys molèstia :
Assessoraments i estudis de cost econòmic molt elevat i de baixa importància o credibilitat.
Projectes faraònics absurds que farien el forat encara molt més gran i no aportarien absolutament res.
Previsions de compra de objectes varis, frescos i altres que no ens podem permetre ni ens serveixen de res, que no sigui omplir els projectes abans esmentats.
Lleis que ningú o que gairebé ningú coneix ni compleix.
Pressupostos varis que ja sabem que no tindrem en compte.
Impostos indirectes i impostos directes encoberts.
Pagaments a l’ombra.
Tots aquests papers ja no els necessitarem per res i poden servir per fer coixí en les barreres de protecció del circuit.

Tot això els que quedaríem no ho necessitem, no us preocupeu doncs per haver-ho de tornar a portar. I tot sigui dit de passada, viurem molt més be i molt més tranquils i ja no us molestaria més.

Moltes gràcies.
BON ANY NOU.

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.