dilluns, de gener 21, 2008

SENTO CURIOSITAT - BONDIA 22/01/08

DIU QUE NO HO ENTÉN.

Hi havia una vegada una parròquia en la que les coses funcionaven bastant bé. Amb problemes, com a les altres parròquies, però amb diàleg, no com a les demés.

Fa quatre anys, un senyor va guanyar unes eleccions Comunals, i va entrar a portar les rendes de la parròquia en qüestió, i un altre les va perdre, i va passar a l’ oposició.

Varen transcorre els anys de mandat, i com que el senyor que estava al capdavant del Comú, no ho feia del tot malament... El senyor que estava a la oposició no li negava totes les coses que feia o volia fer. Sinó que fins i tot l’ajudava i el recolzava.

Però vet aquí que al cap de quatre anys, va arribar un altre senyor del mateix Partit de la oposició, i va dir :

“Ara em toca a mi, m’ hi enfronto jo perquè soc el millor i en aquesta parròquia ja he guanyat unes Eleccions Generals”.

La prepotència va fer pensar a aquest senyor que ja ho tenia guanyat.

En aquestes que el poble, que no tenia ni un pel de tonto, va votar. I no ho va fer pel “prepotent”, sinó que ho va fer per la persona que havia estat 4 anys manant i treballant, i crec que bastant bé per la parròquia en qüestió. El poble va decidir doncs, que continués el mateix senyor al capdavant. I ho va decidir amb una majoria aclaparadora.

Aleshores, el que es pensava que s’ho havia de menjar tot, al veure que no l’havien votat ni els “seus” va decidir:

“ La culpa de la derrota no pot ser meva, es del que no va fer la seva feina estant a l’ oposició. I que consisteix sempre en criticar-ho tot, dir a tot que no, estigui be o malament. Jo presentaré una dimissió fictícia, els meus súbdits no l’acceptaran i passaré les culpes al que no ha fet el que havia de fer durant 4 anys, i si no esta content, que plegui...”

Els sona de quelcom tot això?. No es tracta d’ un conte, es el meu reflex particular d’ uns fets que han succeït en les darreres Eleccions Comunals, en una parròquia del nostre País.

I jo ara, des de la meva visió particular dels fets, sento ràbia.
Ràbia, es el que em dona haver seguit tot aquest procés de prepotència, de menyspreu a moltes persones (i no tant sols en la parròquia abans esmentada), i de presa de pèl a uns militants de cert Partit Andorrà.
Ràbia, em dona la mala sortida que li han deixat a una persona correcta, que tot i estant a l’ oposició d’un Comú, ha cregut convenient, que si les coses es feien be, s’ havien d’aplaudir.
I ràbia em dona, que ara hagi de sortir per la porta petita, i callant.

Es la seva manera de ser, i la respecto i l’admiro. Però com que no es la meva manera de ser, jo si diré alguna cosa:

Dirigit al senyor de la prepotència, al que se li en va la “mala baba “ per la boca, i que ara ens diu que: no entén perquè l’altre senyor es dona de baixa del partit:

Senyor, lo seu es de una “caradura” immensa...

Tot recordant-li, per si de cas, que vostè encara em guanya per 2 insults a 1.

Atentament.

Miquel CALSINA GORDI.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El que va fer i, encara més greu, el que no va fer Beal, en relació al tongo de l'expropiació dels Vilars em va aclarir els dubtes que tenia sobre la seva honradesa. O no en sabia res o sabia massa i va callar. I la resta de consellers del seu grup igual: o "curtets" o "galtes". Una d'elles no li venia bé tenir els consells de comú els divendres a les 4 de la tarda. A sobre de dir-ho, es queda tan tranquil·la.

Perdre per 21 o 23 vots t'obliga a guanyar les següents eleccions, i per aixó has de fer OPOSICIÓ global , constructiva, ocurrent i de vegades bruta per contrarestar l'aparell del comú al servei d'un cònsol egocèntric que busca la reelecció, envoltat de mediocritats, per acabar de tapar tèrbols assumptes. Beal no va fer oposició, va fer l'onada al cònsol, ell sabrà per què, per a qui i a canvi de què.

Quedi clar que no tinc simpatia ni antipatia pel Beal ni pel Sisco. Però el simulacre d'oposició que s'ha fet a Escaldes, i a Canillo, es per afegir uns articles al Codi Penal.

Quan el tema dels Vilars es resolgui, això si que serà un tsunami.

Anònim ha dit...

http://www.google.com/search?q=tanarrolandia&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:ca:official&client=firefox-a

Anònim ha dit...

I molt bé el teu post

Anònim ha dit...

Beal ha actuat com la titella de la titella. Ah, i el poble no te un pel de tonto, no, te moltes tones.

David Gálvez Casellas ha dit...

Disculpa que inclogui aquí un comentari que potser t'hauria de fer en un altre lloc (penso que no tinc el teu mail). Aquest divendres passat vaig començar a col·laborar amb el BonDia de manera regular. Ara ja no serem "de la competència", doncs. Queden per sortir encara alguns articles esporàdics al "Diari d'Andorra", però bàsicament en un futur miraré de concentrar-me (com ho fas tu) en fer un article setmanal. Continuo llegint-te i animant-te, com sempre, en la teva feina. Endavant les atxes!