dilluns, de setembre 24, 2007

SENTO CURIOSITAT 46

LA FESTA DEL GRUP ROCAFORT.

El “ecològic” grup Rocafort de Sant Julià de Lòria, va celebrar una festa popular el passat dia 23 a l’ envelat del Prat Gran. Dita festa era per conscienciar al màxim la població de Sant Julià i aturar el projecte previst del nou vial, conegut també com a desviació.

Fins aquí, tot molt bé.

A dit grup no els agrada el projecte de desviació, a mi tampoc.

Però en canvi consideren convenient celebrar una festa en un envelat que ocupa tot un parc infantil, que causa un impacte ambiental i visual penós, situat al bell mig de la població, just on hi havia una zona d’ esbarjo per la canalla. Una zona que es un niu de porqueria, una mena de “pipican” de dimensions considerables. Tot plegat, crea un entorn de fireta barata al mes pur estil de festa improvisada.

Dit grup “ecologista”, orquestrat des de la Capital (per ADN i APAPMA), pretén aturar un vial al·legant manca de informació, i en canvi no ha fet mai res per demanar la retirada de “l’ ecològic” envelat.

Per cert, el grup dels Verds, potser degut a que no estan presents a la parròquia, mai han aixecat la veu ni contra l’ envelat, ni la desviació, ni Naturlàndia, ni la tala d’ arbres, ni el tobotronc, ni els olis abandonats ... Uns altres “ecologistes”, pel que veig...

Respecte al que diu el grup Rocafort sobre la manca de informació : Només havien de llegir el Bopa de l’any 2.004, nro. 033 26/05/2004 (on hi ha tota la informació al respecte)... , o nomes havien d’assistir a les reunions de poble tant del SI (al 2003), com de l’Alternativa (al 2005), però no van fer cap de les dues coses quan n’ era el moment.
D’altra banda, ¿ d’eon han tret que el tram 3 de la desviació costarà 25 milions d’ euros si encara no esta licitat ?. Els 25 milions eren el total de la construcció de la desviació pressupostada al 2004.
O potser, es degut al IPC, que ara un sol tram ja val el mateix que la totalitat. O potser es que ja s’afegeixen els estudis, controls d’obra, sobrecostos i comissions varies per estudis diversos.

Ara ens munten una festa amb la presència de cantants, grups musicals, actuacions, jocs, animació, xocolatades ...

Sento curiositat per saber:

¿ Qui posa els diners, per fer aquesta festa ?.
¿ A qui pot molestar un vial, i no molestar una carpa, vela, envelat ... ?.
¿ D’ això se’n diu ecologisme ?.

Senyors del grup Rocafort :

Els dubtes que vostès em generen com a suposat grup ecologista, em fan pensar que potser algú altre mou els fils.

¿ Qui mou els fils ?.

I si estic equivocat ... encantat de la vida ...

Resumint :

Aviat tindrem a Sant Julià la famosa desviació, tal i com estava prevista, i al costat mateix, per acabar d’ amanir el paisatge, l’envelat. O potser l’un taparà l’altre i l’ impacte ambiental no serà tant fort.

¿ Continuarà la historia properament, amb el grup d’ amics de la Rabassa ?.
Ja veurem ...

Atentament, (I com sempre, sense insults).

Miquel CALSINA GORDI.