divendres, d’octubre 06, 2006

CASS

AL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DE LA CASS,

Jo no entraré en el tema de qui ha de fer les lleis, ni de si se’ls ha tingut en compte o no, a l’hora de fer les Lleis. Encara que tinc la meva opinió personal sobre el tema, que pot ser contrària a molts al·legats, i que com darrerament vinc fent, em reservo.

El que no puc acceptar de cap manera, Sr Juli Fernandez i cia. es que vostès, elegits pels assalariats (entre altres), em diguin que he de retardar la meva jubilació.

No estic d’acord en retardar la meva data de jubilació ni un sol dia, per eixugar amb la meva feina, la mala gestió efectuada en la CASS.

No estic d’acord que hagi de treballar més temps abans de poder gaudir del merescut descans per tapar les males inversions efectuades pel Sr. Ubach.

No estic d’acord en donar ni un sol minut del meu temps per tal de compensar la nefasta gestió del Consell d’administració de la Cass, en aquella època.

No estic d’acord en que jo tingui que treballar mes per recuperar tots els diners que el Govern Forné s’ha endut de la Cass.

Sr. Fernandez i Sra. Cabot, he trobat les seves declaracions insultants i humiliants per a tots els assalariats i m’atreviré fins i tot a demanar la seva dimissió.

No puc consentir que vulguin tapar el frau i la mala gestió de la Cass amb el nostre treball i amb la nostra jubilació.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Els Verds no són res més que una comparsa del PLA per a treure vots de l'esquerra del PS.

De Verds no en tenen res, potser només el cervell. Dubto bastant que la Lozano s'hagi posat mai unes xiruques.

Què n'hem d'esperar?

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Sincerament, jo crec que el tema dels verds és un plà molt ben definit estratègicament pels assessors de la family yellow, per restar vots al PS.
A veure, tontos no són els assessors.

Anònim ha dit...

Carta oberta a Miquel Calsina. Resposta a la seva d’avui dia 9 d’octubre al Més Andorra.

1/ Doncs podria entrar a opinar sobre qui ha de fer les lleis. Sembla que el que no voleu es criticar al Casals. I dic sembla; és a dir com que no us esteu d’opinar en altres assumptes i en aquest passeu de puntetes (i finalment per el tema que tracteu, te molta relació), doncs el que sembla es justament que no voleu dir al Casals que és va equivocar en el fons i en la forma. Hagués estat millor donar també la vostra opinió.

2/ Els membres del Consell de la CASS no han dit el que vos poseu a la vostra carta. Han donat a conèixer les recomanacions d’un estudi encarregat per els anteriors membres del Consell de la CASS. NO han donat l’opinió del Consell, ni a nivell de Consell ni a nivell personal,

3/ Estem totalment d’acord en el tema de no voler pagar els plats trencats. En no donar ni un minut tampoc del seu temps ni temps de ningú per compensar la ¿¿mala gestió??

Ubach va ser jutjat i empresonat. No es tracta estrictament de males inversions ni nefastes gestions (que també). En tot cas crideu l’atenció de la Justícia Andorrana, perquè a més de que no s’ha pogut recuperar a més el senyor Ubach camina per els carrers del país lliure i somrient. Això si es un escàndol.

4/ La CASS es una parapublica, per tant esta gestionada com una empresa privada. Si creieu que el Senyor Forne s’en va dur diners de la CASS caldria a les hores fer una denuncia a la Batllia.

5/ Trobar les declaracions de Fernàndez i Cabot insultants i humiliants es voler manipular la veritat o simplement no entendre res. Si informar del que un estudi encarregat diu (sigui el que sigui, bo o dolent) es insultant i humiliant teniu un greu problema de comprensió de la realitat.

6/ Demanar la seva dimissió és, sota qualsevol punt de mira, se miop i manipulador. Vostè m’enrecorda quant en la antiguitat els missatgers eren assassinats simplement perquè les noticies que portaven no eren bones (cert l’exemple és molt bestia, i em teniu que disculpar, però a l’hora és un exemple molt entenedor del que vostè esta fent)

7/ Estic d’acord amb vostè de que mai, MAI s’ha de tapar el frau i la mala gestió. Ni amb el seu treball (ni amb el meu ni de ningú), ni amb les jubilacions de ningú, ni de cap altre manera. Però la realitat es la que és i no una altre. Cal trobar una solució i la solució passa a/ per saber que pasa exactament, b/ saber que podem fer i c/ prendre decisions. Tancar els ulls i no fer res, continuar així faria que dintre uns anys la situació sigui més greu i les solucions més difícils i doloroses

Jo tinc clar que les solucions pasen per que la CASS pasi directament a mans del Govern i deixi de ser una empresa privada. Per cert, li puc dir que no tinc res a veure amb la CASS, ni tan sol soc cotitzant i per tant les meves opinions son neutrals.

Per cert, no estic en possessió de la veritat absoluta, penso que els meus raonaments estan ben argumentats, però llegiré la vostra resposta, si hi ha, amb molta atenció.

Anònim ha dit...

Al Anonim que diu:

============
Els Verds no són res més que una comparsa del PLA per a treure vots de l'esquerra del PS.
De Verds no en tenen res, potser només el cervell. Dubto bastant que la Lozano s'hagi posat mai unes xiruques.
Què n'hem d'esperar?
============

Suposo que perque els Verds no apliquen una "politica de acoso y derribo" al PLA seguint les directrius del PS, alguns com vos acuseu als Verds i aprofiteu per insultar a la Lozano. El vostre comentari i la resposta del Miquel queden sense valor i vos quedeu a l'altura del no res (maleducat sobre tot).

Si parleu, argumenteu sense insultar i potser a les hores el debat serà serios.

Anònim ha dit...

Miquel, sempre he valorat el que com a minim, escriguis amb el teu nom. Això t'honora, encara que tinguem punts de vista completament diferents (sincerament crec que no les defenses com cal).

No estic d'acord amb tu, amb l'acusació de que els Verds han estat creats per restar vots al PS.

1/ Això es donar massa capacitat d'acció als assesors del PLA i vist que fan i com ho fan, la veritat es que jo si crec que tenen una inteligencia sota minims.

2/ Els Verds son independents (fins on jo arribo a saber) i s'han posicionat en tot a l'esquerra del PS. Els vots dels residents (eleccions), republica, matrimoni homosexual, Madriu.... tu hem diras i amb raó que aquest son petites mostres... jo et dire que d'acord, però que hi ha molt més. Els Verds parlen de coses que el PS ni s'atreveix a parlar, a pesar de que es al consell i podria fer molt (però no l'interesa, només l'interesa arribar aal poder sigui com sigui).

Clar que els Verds no governen i per tant no poden equivocar-se, però Miquel, on governa el PS la situació es tan nefasta (igual que el PLA) i plena d'escandols com a qualsevol altre comú o govern.

No ajuda res uns dirigents del PS que tenen molts punts foscos i que mantenen, quant conve, pactes secrets amb el PLA.

Podem palar del Jaume Bart, Casals, Mariona.... hi ha molta roba bruta a tota reu.

Sincerament Miquel, ni els Verds son el que penses ni el PS es res de l'altre mon, és més del mateix o pitxor (anquilosat, ple de gent amb poca preparació, amargada i incapaç de fer el canvi que Andorra necesita urgenment). Amb la mateixa prepotencia, rancunia, ansies de poder i amb la mateixa capacitat de decebre.

A vegades penso que voleu, com els del PLA fer-nos combregar amb rodes de moli... i és absolutament ridicul pensa que la gent no té capacitat per pensar per ells mateixos.

Miquel Calsina Gordi ha dit...

ATT Sr. Pernell,
El repeteixo aqui per si no l'ha llegit al Tamarro,

No puc contestar a les qüestions que avui m’han plantejat com anònim. Trencaré doncs, momentàniament el meu anonimat i mes endavant faré un escrit a la premsa mes exhaustiu, si convé. Però continuaré entrant com anònim.
Aquest es el problema de pretendre fer un escrit curt (el publicat al Mes/Periòdic i properament Bondia)... , que no cansi i que sigui llegit per tothom... el problema es que no s’entén.
Les lleis, efectivament les proposen els grups parlamentaris i s’aproven al Consell General, i no a un Consell d’administració.
El que personalment desitjaria, a títol personal, es que es consultes abans amb les persones indicades: Tant va per al PS com per al Pla, com per a Cda+Segle 19. Veure si me no, el projecte de llei d’inversions estrangeres.
L’estudi encomanat per la Cass a KPMG (crec), dona unes xifres i diu que a l’any 2.023 seran mes elevades les despeses que els ingressos. L’afegit de que s’hauria d’allargar la data de jubilació es del Sr. Fernández i la Sra. Cabot.
Jo no soc ningú per cridar l’atenció de la Justícia, ni pretenc fer-ho. M’indigna que s’hagi hagut de desinvertir a preus irrisoris, i com sempre ningú paga.
En cap moment he dit que el Sr. Forné s’endugués els 25 mil milions de pessetes de la Cass a títol privat, (no parlo en l’escrit de quantitats i exactament son 27.332 milions de pessetes). Al meu entendre, si jo faig pagar a algú el que jo he de pagar es lo mateix que si li trec de la caixa. Per tant es el que el Govern Forné s’ha endut de la Cass (Pensions no contributives).
Tant sols demano que aquests diners tornin a la Cass.
El to emprat, sobretot per la Sra. Cabot, el vaig trobar humiliant i insultant i es per aquest motiu que demano la seva dimissió. (No pretenc matar al missatger). Donar els resultats d’un informe es una cosa, i voler arreglar-ho amb la nostra jubilació una altra.
El meu blogg no es per fer cap competència (ni pretenc que s’utilitzi), personalment desitjo que tothom i jo mateix entrem i comentem des de el del tamarro; que ja funciona, i prou be.