dijous, d’octubre 12, 2006

Al Sr. Tomàs Pascual

AL SR. TOMÀS PASCUAL, PER AL·LUSIONS:

Només quatre ratlles per explicar-li que ha de llegir millor les noticies que es publiquen als diaris i no tant sols els meus escrits, que veig que tampoc els entén.
Efectivament demano la dimissió dels “professionals”, com vostè diu, que transmeten el resultat d’un estudi encomanat per la Cass.
Demano la dimissió perquè es permeten donar exemples que no surten a dit informe.
L’ informe econòmic de KPMG, en cap moment ni tan sols insinua el fet de retardar les jubilacions, només diu que a l’any 2.023 seran mes elevades les despeses que els ingressos.
Dir que hauríem de retardar la data de jubilació es un “exemple” personal de la Sra. Cabot i el Sr. Fernandez. Sinó, torni a llegir l’article del diari d’Andorra o demani la gravació de la roda de premsa del Consell d’administració de la Cass.
En aquest cas doncs, es veu clar que la Sra. Cabot no es va limitar a transmetre un resultat, sinó a fer-ne una “consideració” personal.
A mi em resulta completament indiferent, si un representant al Consell d’administració de la Cass hi es escollit pels assalariats o nomenat per Govern ..., a vostè Sr. Tomàs sembla ser que no... , encara em resulta mes indiferent si es verd, groc o vermell... , però si utilitza la Cass per fer política, encara em dona mes motius per demanar la seva dimissió.
La meva reacció no es la del NO, no pretengui barrejar conceptes... la meva reacció es demanar la dimissió de qui s’extralimita en les seves funcions i ofèn als treballadors que cotitzem a la Cass ...
Si diu molt be en canvi Sr. Pascual, que el temps posa tot al seu lloc, amb això si que hi estic d’acord.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Per Miquel Calsina

Has tingut acces al Informe de la CASS, realment l'has llegit? ? ? ? ? ?

Ho dic perque estas publicant que son comentaris de la Cabot i el Fernàndez i en realitat son RECOMANACIONS que surten al mateix informe (I COM A PART DEL MATEIX INFORME), recomanacions que els aludits també van donar a coneixer EN LA SEVA NOVA POLITICA DE TRANSPARENCIA de la CASS.

Això vol dir segons el meu criteri que estas dient coses que no son reals. Això vol dir que estas criticant algo inexistent i que estas equivocat posant com opinions personals una part de l'informe.

Ja que t'has pres la molestia de respondre en el diari avui, seria molta molestia que demanis disculpes en el mateix diari per la teva errada, equivocació, mala interpretació, manca d'exactitut o el que sigui que has fet ??????


Tu també ets d'aquells que veu la palla en l'ull estrany i ets incapaç de veure la viga en el propi?????

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Diari d'Andorra 06/10/06
Nacional.

" L’estudi de la consultora KPMG no fa referència a la possibilitat d’allargar la vida laboral. Encara que tant Fernàndez com Cabot s’hi van referir a tall d’exemple del que s’està plantejant en d’altres països. I el que es podria arribar a treballar en el cas d’Andorra, encara que la comissió ad hoc no ha tingut en compte, almenys fins ara."

Coses que no son reals?
Algo inexistent?
Opinions personals, si.
errada?, equivocació?, mala interpretació?, manca d'exactitud?

el que sigui que has fet?

Anònim 3:58,

Tot el que he fet ha estat llegir el diari i mirar la tele i indignar-me, quan membres del Consell d'administració de la Cass, insinuen pel seu compte, que em retiri mes tard.

Apren tu també a llegir.

Anònim ha dit...

A l'any 97 CASS i BBV van fer un estudi sobre la viabilitat del sistema de pensions andorrà que concluia que l'any 2008 la branca vellesa començaria a donar dèficits anyals que anirien creixent fins menjar-se les reserves i arribar a la fallida al 2017. Per tant, en aquells moment restaven 11 anys per l'infart i 20 anys per ser cadaver.

Durant els anys seguents la CASS ha venut la película de que anave be, de que els moments de l'infart i de la mort es postergaven en el temps i que fins i tot la distància augmentaba i que el any dolent no seria el 2008 sino el 2024 (d'aqui a 16-18 anys).

PERO, no deia res de quan arribaria el moment de la fallida.

Els mandamases saben (o així ho espero) que l'increment de cotitzacions te un efecte bó a curt terminiu pero un efecte negatiu a llarg per l'increment dels compromisos contrets, que acceleria la fallida. Es tracta d'un sistema piramidal pur i dur a l'estil de Forum Filatelic, igual que qualsevol sistema de seguretat social.

El sistema de la CASS es de capitalització (quant més cotitzis, més cobraràs), malgrat hi ha detalls de reparto (la primera generació de jubilats que no va poguer cotitzar prou anys).

Com evitar o reduir la fallida futura del sistema de pensions? Bàsicament hi ha 3 maneres

- Pujada de cotitzacions. Descartada, ja que es "pan para hoy y hambre para mañana".

- L'Estat ha de garantir les pensions i obligar a que tothom s'afilii. Es vergonyòs que encara estem aixi.

- Establir un nombre d'anys de cotització mínim per poguer cobrar pensió o un màxim de pensió a cobrar. Personalment aquestes mesures em semblarien indignes, ja que no es poden canviar les normes de joc a meitat de partit i mensy encara per beneficiar a una part i perjudicar a l'altra.

Retrasar l'edad de jubilació es un parche, un mal parche, i de cap manera és la solució

Saluts Miquel i endavant malgrat les pedres i els totxos que et trobes pel camí.

Anònim ha dit...

francament Miquel et vas passar atacant a dit senyor Pascal.

Miquel Calsina Gordi ha dit...

El Sr. Pascual Tomàs fa referència a la meva persona, però sempre sense dir el meu nom, no deixa de ser curiós.
Es per aquest motiu que ja no penso contestar-li

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Personalment no he tingut accés a dit informe, es cert.
Però si he parlat amb gent que efectivament l'ha pogut llegir.
I m'han assegurat que l'informe en qüestió, no diu en cap moment que s'haurie de retardar la data de jubilació.
Per exemple, una d'aquestes persones es el Sr. Joan Albert Farré.

Anònim ha dit...

No us haguessiu tingut d'enfrontar; si us coneixessiu us entendrieu, llàstima!

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Jo no m'he enfrontat a ningú, només he comentat unes declaracions desafortunades de membres del Consell d'Administració de la Cass, i el Sr. Tomàs Pascual s'ha posat en el tema. Ell sabrà perquè.

Anònim ha dit...

Deixa de crear-te enemics home!