dimarts, de febrer 23, 2010

BONDIA - QUE HI FAREM.


QUE HI FAREM ? ! ... . , $ ¿ “ & / ( ) =

No sé com tancar el títol d’aquest modest escrit, si amb un interrogant, amb una coma, un punt, un parèntesi ... Ja que no sé si farem alguna cosa, si es pot fer alguna cosa ...

Tenim el Govern que tenim perquè molts el van votar.
Tenim l’oposició que tenim perquè molts (pocs menys) el varem votar.
Tenim la mini oposició que tenim perquè alguns no sabien que votar.
Altres varen dipositar el seu vot en forces polítiques que mai hi seran.

Però desgraciadament tenim el país fet un fàstic.

Ara mateix tot són retrets : que si la culpa és dels que governaven abans, que si la culpa és de l’actual govern, que si la culpa és dels que podien decidir quelcom i no van fer-ho ...

Tot això ara no compta.

Els ciutadans del carrer, tots aquells que no som Ministres, Consellers, Directors, Secretaris, Ambaixadors o simples funcionaris estem patint i molt. Patim perquè veiem que “això” no té futur, que no pot continuar així. Si no canvia quelcom cada cop estarem pitjor. Estic veient que entre tots no “se’n sortiran” pas.

Soc pessimista ? Si, i molt.
Ja em varen dir fa poc que, UN PESSIMISTA ÉS UN OPTIMISTA BEN INFORMAT.

Em sap molt greu criticar avui a tothom en general, no tant sols al polítics, que son simplement els que donen “la cara” (per sortir a la foto, és clar, no perquè els hi trenquin). Avui, vull criticar a tot el país en general.
Com és possible un “passotisme” tant generalitzat ?

Estic a punt de deixar-ho, se’m passen les ganes d’escriure, penso que ja no val la pena lluitar. Penso que, lluitar per a qui ? Per a tots aquells als que tot els va bé tal com esta ? Per aquells que no s’atreveixen a dir res ? Per aquells que pensen que la seva veu no compta ? Per aquells que tenen por ? Per aquells que pensen que ningú els escoltarà ? Per aquells que creuen que en aquest país no hi pinten res ? Per aquells que tant sols volen sobreviure ?

COLLONS !!!

Ja n’hi ha prou.

Si volem que Andorra “tiri” endavant, si volem que aquest país funcioni, si volem que tots nosaltres hi puguem viure, si volem ser quelcom en aquest país, si volem que “quatre gats” mal comptats, que nosaltres hem votat, però que no ens representen en absolut, treballin d’una vegada per totes per “allò” perquè els hem votat, si volem i som valents de dir el que pensem...

Si volem tot això... hem de dir PROU.

Anar un cop més a la Casa de la Vall, amb pancartes o sense i dir :

PLEGUEU.

Forçar unes eleccions, que ningú dels que ocupen actualment cadireta esta disposat a afrontar, i com que ningú dels que ara mateix estant bloquejant el país es tornarà a presentar, trobar gent nova, que no sigui “dinosaures” escalfadors de cadireta, amb ganes de que el país funcioni i “tiri” endavant sense interessos particulars i sortir del greu problema en que estem avocats.

El que necessita en aquests moments Andorra no és cap Partit polític, sinó gent que realment tinguin ganes de solucionar els problemes.

No cal que us preocupeu, si la meva presència molesta.
Jo també plegaré.
Ja no criticaré més, ja no em posaré amb ningú.

Si veig que hi ha persones que, encara que s’equivoquin, encara que tinguin molt que aprendre, encara que els costi molt, són capaços de treballar tots junts i per al país, callaré.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

En primer lloc, moltes gràcies pel teu blog. Ara, he de fer una consulta i no sé si la pot possar aqui. Crec que els petits comerciants tenim un dubte molt clar i és que encara no sabem si és obligatori portar comptabilitat. Perque si no tenim multes penso que no és necessari aquesta despesa per a mi, que concretament, no sé portar-la i hauria de recòrrer a un servei extern.
Pots aclarir, per a nosaltres, els petits, si hem de portar o si és recomanable que portem comptabilitat?
Moltes gràcies,

Miquel Calsina Gordi ha dit...

La Llei és clara : Totes les empreses tenen la obligació de dur la seva comptabilitat.
De moment no hi haurà sanció, fins que s'aprovi el projecte de llei de modificació.
Si la facturació no supera els 100.000 euros (el topall pujarà quant s'aprovi el mateix projecte de llei), es pot portar la comptabilitat simplificada.
Pensa que quant s'aprovi el nou model tributari (imposició directa), si no diposites els comptes tel's vindran a buscar directament.

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Sempre és recomanable dur la comptabilitat.
Amb el model simplificat i una mica de ajuda, tampoc és massa difícil.
Aquest model simplificat s'hauria de simplificar encara molt més i augmentar el topall.

Unknown ha dit...

Si q es veritat això de que la gent encara no sab si ha de portar o no la comptabilitat, sobre tot els petits comerciants que diuen que no poden ni volen perque no es obligatòria. Un d'ells concretament feia alusió a M.Calsina, que mentre ell no ho digui, no portarà rés de comptabilitat... Aixì està el país, si no hi ha multes, ningú fará comptabilitat, segur...

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Toni,
No és qüestió de que jo ho digui o no, la Llei és clara, la obligació la té tothom.
El que jo demano és que la comptabilitat simplificada ho sigui encara més, perquè el petit empresari no tingui la obligació de contractar un comptable.
També demano que la comptabilitat no sigui obligatòria (tant sols per les societats)... Bé, demano tantes coses...