dilluns, d’octubre 13, 2008

SENTO CURIOSITAT-BONDIA-LES ACABALLES DE R.D.


LES “ACABALLES” DE R.D.

Un conegut meu de la parròquia de Sant Julià de Lòria, de tendència política bastant diferent a la meva, anomenava R.D. (Renovació Democràtica) com a RES DEFINIT.
Aleshores la formació es trobava integrada dins l’Alternativa, encara que a les Generals formava el seu grup independent. Mai he entès el perquè de tot això. Deien que volien saber el suport popular que tenia la formació. Ja ho varen comprovar: gairebé gens ni mica, cap Conseller. Els pocs vots que varen obtenir es van trobar molt a faltar a les files socialistes. Una mala gestió de tots plegats sense mena de dubte. Aleshores vaig començar a entendre les paraules : RES DEFINIT.
Vet aquí que en una parròquia, Escaldes, varen obtenir de “rebot” un Conseller (amb l’Alternativa, es clar).
Uns anys mes tard, en un altre “rebot” varen obtenir un segon Conseller, aquest gràcies a la prepotència del Partit Socialdemòcrata.
Al mateix temps, i continuant amb l’Alternativa van aconseguir entrar fins i tot al Comú d’Andorra la Vella abans dels suposats problemes de “transfuguisme”.

Ara en les seves “acaballes” pel Consell General, doncs penso que no obtindran ni un sol Conseller en les properes eleccions, m’han acabat de convèncer de que efectivament de Renovació no en tenen res, de Democràtica, tampoc. Però de RES DEFINIT, això ho assoleixen al cent per cent.

Senyors de R.D. :

La seva abstenció en la votació per al crèdit extraordinari per la variant de Sant Julià de Lòria va mes enllà d’un càstig al Partit Socialdemòcrata, molt mes enllà d’una “clatellada” al senyor Jaume Bartumeu, molt mes enllà d’un voler sortir a la foto en les seves “acaballes” polítiques.
Vostès saben perfectament que a Sant Julià de Lòria no hi tenen absolutament a ningú, ni hi pinten absolutament res. La seva aportació en dos eleccions Comunals i unes Generals ha estat totalment nul·la. Personalment, encara estic esperant la gent que prometien en cada campanya. No vaig viure la darrera Comunal a l’alternativa però sé perfectament que tampoc varen aportar ningú.
El seu “sobtat” interès per la parròquia de Sant Julià, tot de cop, i precisament quant CDA ja s’havia posicionat amb la postura de Segle 21 es un insult a tot el país.
Els seus “suposats” experts que han estudiat el projecte de desviació son un insult a tota la vila de Sant Julià de Lòria. Incloent fins i tot a tots aquells que volen la desviació tal com s’ha aprovat.
Amb un projecte de RES DEFINIT i en les seves “acaballes” vostès han volgut ser importants i fer-se veure i han trobat l’ocasió oportuna en el darrer moment.
I no volen que se’ls titlli de “culpables” de la situació. Ara ens diuen que el “problema” no es seu. Es clar que els 42 milions, o el que acabi costant la variant ni els posaran vostès, ni estaran en el Consell General quant es trobin a faltar.
No els donaré però totes les culpes a vostès, massa importància els atorgaria.
El que si no els perdonaré es que no han acabat mai de definir el seu projecte, que no han estat capaços de anar mai mes enllà de la seva parròquia de Escaldes. Que han tret profit del Partit Socialdemòcrata quant els hi ha interessat, l’han abandonat quant ja no els servia i han intentat pactar mentrestant amb altres grups.
I de tot això, la mateixa “culpa” que vostès la te el mateix Partit Socialdemòcrata. Amb la diferència de que aquest si que esta ben definit. En una única persona, però ben definit.

Hem queden encara uns quants mesos de veure’ls “passejant” pel Consell General, ocupant la seva “cadireta”, i segurament disposaran encara d’alguna ocasió de dir la seva, de fer-se veure, de sortir a la foto, i potser també fins i tot de decidir quelcom i treure pit.
Tinc la satisfacció però, que passat aquest temps vostès “desapareixeran” de l’àmbit del Consell General, i fins i tot m’atreviria a dir de l’àmbit polític.

Moltes gràcies per al seu “sobtat” interès per la meva parròquia, però NO CALIA. Ja en teníem prou amb el PLA i la UL.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

VOLUNTAT

Sr. Calsina, permeti que intenti respondre als seus neguits, referents a Renovació Democràtica, ho faré de forma breu i donant per tancat l’assumpte, i per tant sense pretensions d’obrir un debat epistolar amb vostè.

En aquest món podem diferenciar dos tipus de persones, els que volen ser importants i els que volem ser útils.

Les persones que formem Renovació Democràtica, tansols tenim la pretensió de ser útils, útils a la societat, al país i a totes aquelles persones que ens ho demanen, i més encara en temps com els actuals, en que cal unir esforços i voluntats per tirar endavant aquest país, país petit però suficientment gran per acollir-nos a tots, a Vostè i a tots nosaltres, i amb un desig de llarga i plena vida per a tothom (Tot i esperant que les seves qualitats de futuròleg no siguin bones, o si més no tan bones com les de polític).

Li podria dir que per definir-nos miri la nostra web, però la millor definició la trobarà en les nostres accions, amb errades i amb encerts, però doni per fet que amb la VOLUNTAT de ser ÚTILS a tots els ciutadans d’Andorra, des del riu Runer fins el Pas de la Casa, i a tot arreu estem a casa nostra, per més que algú que vol ser IMPORTANT parli en nom de tot el país i ens vulgui limitar territorialment, tot i que ni a casa seva, ni de rebot ha estat mai elegit.

Per acabar dir que el ressentiment i la enveja sotmetent les bones voluntats , i que el temps i la trajectòria de les persones, acaben definint a tothom, i sobretot per desaparèixer cal haver existit.

Sense més atentament,

Ricard DE HARO – President de Renovació Democràtica

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Sr. Ricard de Haro,

“L’assumpte”, com vostè l’anomena, el tancaré quant jo vulgui, no quant vostè mana.
El debat epistolar que anomena no l’obriré jo al Bondia, l’ha obert vostè al meu blog i altres.
Amb quina intenció ? Vostè sabrà...

Continuant amb la seva rèplica.
(Vaig seguint línia a línia el seu escrit).

Vostès pretenen ser útils ?
Ja m’han demostrat clarament que no.
Jo vull ser important ?
A casa meva, ja ho sóc.

No pretenc ser futuròleg, el final del seu partit esta ja escrit. I sinó de què s’interessen ara mateix per la anomenada quarta via ?
Polític jo ? Sempre he dit que no ho sóc.
Torracollons, si...

La seva web, ja l’he mirat. Correcta, actualitzada... I què ?
Les seves accions ? Quines ? A banda de fer la punyeta al PS ?

Parlo en nom de tot el país ?
No ho entenc. Sempre ho signo tot amb el meu nom i cognoms.

Limitats territorialment ? Home, no em faci riure... Sempre ho han estat.
A qui em varen enviar a les Generals del 2.005 ?
I a les Comunals del 2.003 ?

Cert, a casa meva no seré mai elegit ni de rebot, ja ho sé.
I amb la seva col·laboració, encara menys.

Finalment, em parla de ressentiment ?
De que ? I de qui ?
Jo no estic ressentit, estic emprenyat. Que no es el mateix.

Em parla també d’enveja ?
A qui ? A vostè ? Per no ser Conseller ?
Ja l’hi “regalo”. No m’interessa en absolut. Vaig ser candidat en unes eleccions Generals per l’Alternativa a Sant Julià. Perquè sinó, no hi havia candidat. Ok ?

Estic completament d’acord en la part final:
El temps acaba definint a tothom.
Vostè ha existit i desapareixerà. Jo existeixo i espero no desaparèixer. Al contrari..., igual apareix-ho molt aviat ...

Per acabar:

Encara no m’ha explicat, ni a mi, ni al país, el perquè de la seva abstenció.

No pot ? Ja ho sé.

Més atentament que vostè,

Miquel CALSINA GORDI.

Anònim ha dit...

No entris en el joc d'aquesta Gent, sino, el teu blog acabará com els altres. Envial-hi un correu, i punt.

Miquel Calsina Gordi ha dit...

10:01,
Ja esta enviat.