dilluns, d’octubre 27, 2008

SENTO CURIOSITAT-BONDIA- LA QUARTA VIA.


PERQUÈ NO HA FUNCIONAT LA QUARTA VIA ?

Semblava en principi un projecte engrescador, amb persones competents, preparades, no “cremades” (al menys alguns, no darrerament) i animades. Encara que ja s’intuís que el grau d’implicació no era (o no podia ser) del tot suficient per figurar en primera línia (per dir-ho d’alguna manera, per molts es tractava d’un sopar amb companys, tant sols es un sopar).

Bromes a banda, sincerament no crec que:

“Es tractés de començar la casa per la taulada.”
“Es veiés a venir des del principi el fracàs de l’intent de constituir el que s’ha anomenat com a quarta via”.
“S’hagués donat la sensació de que un grupet de persones s’havia volgut erigir en una mena de salvadors de la mare pàtria andorrana.”
Tal com deia la editorial del diarimés Andorra, del dia 23 de Octubre.
(Val a dir també que l’editorial del mateix dia del periòdic d’Andorra era d’un estil idèntic i de comentaris similars.)
Perquè serà ???

Penso que es podia, i encara es pot, aconseguir un consens anterior a les eleccions i crear un grup de persones que no es dediquin a fer la “guerra” amb altres grups, sinó que es dediquin a buscar solucions. Trobar la gent necessària, vingui d’eon vingui, però amb ganes de trobar solucions. He dit el mateix ja moltes vegades... I no penso que sigui començar la casa per la teulada, sinó ganes de solucionar una mala situació econòmica, social, i sobretot una molt mala situació de persones que estant manant i fent i desfent al seu lliure i propi interès.

El problema penso que ha estat precisament en la busca d’aquest consens amb persones que no s’han volgut implicar, que han volgut donar suport però al mateix temps quedar al marge, pels motius que sigui.
El problema ha estat també, en el de trobar que moltes persones no el volen, el consens. I aquí es on penso que s’ha trencat tot.
Moltes persones no volen que se’ls tregui el seu estatus de “aquí mano jo perquè fa més temps que m’hi dedico”.

La persona que havia de liderar, “o potser no”... la anomenada quarta via ha trobat, en primer lloc la manca d’implicació de les persones que ell havia considerat com a molt importants. En segon lloc, la oposició d’algunes persones que es fan dir de centre però que representen realment la dreta més rància, ja que no permeten que ningú els passi al davant, que es creuen molt importants a casa seva.

Alguns membres de CDA, per exemple, no volen o no saben reconèixer que ja són passat i que el futur es mou per un altre camí. Que el centre no son ells, precisament. Es un projecte que està acabat, que ha tingut el seu pes específic en moltes decisions al Consell general, però que ja es història. Val a dir el mateix per Segle21.

Crear un nou partit, la UNC, des de la postura del descontent del PLA, del ressentit del PLA, per molt que s’hi afegeixin persones d’altres grups polítics, fa mal als ulls dels electors. La entrada, ja és de per si dolenta. I ningú hi pot veure en aquesta “moguda”, el famós centre. Centre de què ?

Que passarà ara amb tots els que han quedat “penjats” de la quarta via ? S’afegiran a la UNC ?
Que faran els distints grupets parroquials que ja es varen manifestar en les darreres Comunals ?
S’afegiran a la UNC ?
Que passarà amb RD (Res definit) ?
S’afegirà a la UNC ?

Molts interrogants ?

No poso cap interrogant als Verds i a la UNP, doncs ja han anunciat que van pel seu compte i arribaran on arribaran. Al meu entendre, enlloc.

Més interrogant em dona la postura actual del PLA, que sembla no voler guanyar aquestes eleccions Generals. Em dona l’impressió de que no tenen cap intenció de guanyar-les.

Tampoc es massa d’estranyar, amb el desgavell que han generat en aquests anys, amb la caixa tant buida que han deixat, amb pagaments futurs que ningú podrà assumir (vegis, pagaments a l’ombra), amb escàndols continuats que la gent sembla haver oblidat, amb despeses innecessàries, amb un munt d’assessors molt ben pagats, amb contactes “blindats” que ningú podrà “desblindar”, amb el funcionariat en contra ...

Deixarà tot plegat via lliure al PS ?
Sincerament, espero que no.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

4 comentaris:

Salvador ha dit...

Potser perquè molts no ho han vist clar, ha faltat credibilitat.

D'on sortien els fils que movien tot això?

Dius que els Verds i l'UNP potser no arribaran enlloc, però al meu entendre són els més honestos, no enganyen a ningú.

I qui arribarà a alguna part?

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Salvador,
No hi ha cap fil que mogués tot això, crec que ja t'ho vaig comentar. Tant sols una inquietud de un grup de persones que de moment encara no ha arrivat al grau d'implicació necessari. I que no ha tingut el suport d'algun Baró caducat.
Jo no he dit que Verds i UNP enganyin, tant sols que no arribaran enlloc. ( Pel Consell General em refereixo.

Anònim ha dit...

Wanna Get HIGH? Running out of Supply? Then Check Out My Shit!
>>>>> http://bestlegalhighsdrugs.info <<<<
If you have questions, you can email my boy at online.mentor [at] gmail.com


[size=1] IGNORE THIS----------------------------
magic mushroom picking cheap salvia extract [url=http://bestlegalhighsdrugs.info] legal herbs [/url] amannita nuscaria salvia divinorun [url=http://buybudshoplegalherbs.info] smoking legal herbs[/url] slavia divinirum vufo alvarijs [url=HTTP://BUYINGMARIJUANASALE.INFO] Order Marijuana [/url] salvvia divinoruk meth laws in california [url=HTTP://BUYLEGALBUDSCOMREVIEWS.INFO] best legal buds [/url] King Tut Herbal Smoking Blend drugs test [url=HTTP://CANNABISHIGH-PILLSHIGH.INFO] High Quality Ganja[/url] salvia divihorum legall vuds [url=HTTP://HOWTOBUYWEED-BUYINGWEED.INFO] how to bargain marihuana[/url] vufo avlarius big and tall t shirts [url=http://legalbud.drugreviews.info] legal bud [/url]

salvia divinorum cultivation lefal nuds [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legalweed [/url] crystal meth addiction statistics ecstssy oills [url=http://buysalvia.lamodalatina.com] get salvia extracts[/url] legak buss drug testing in the workplace

salvia divinoruk ecstasy users [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legal weeds [/url] sensation rose salvia amanitta muscraia [url=http://buysalviacheap.com] get salvia[/url] dalvia divinorym meethamphetamine
[url=http://guaranteedheightincrease.info/]height enhancement[/url] - http://guaranteedheightincrease.info/
height increase - http://guaranteedheightincrease.info
[url=http://provenpenisenlargement.info/]proven penis lengthening[/url] - http://provenpenisenlargement.info/
proven penis growth - http://provenpenisenlargement.info/
[url=http://provenskincareadvice.info/]skin care tips[/url] - http://provenskincareadvice.info/
skin care advice - http://provenskincareadvice.info/
[url=http://getrichgambling.info/]get money gambling[/url] - http://getrichgambling.info/
get money gambling - http://getrichgambling.info/
[url=http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/]herpes outbreak[/url] - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
herpes outbreak - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
[url=http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO]cure premature ejaculation[/url] - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
cure premature ejaculation - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
[url=http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO]used mobile phone for sale[/url] - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
used mobile cell phone for sale - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
[url=http://internationaloddities.reviewsdiscountsonline.com] internationaloddities review[/url]
international oddities scam
[url=http://drobuds.reviewsdiscountsonline.com]reviews of dro bud [/url]
dro bud review
[url=http://bestacnetreatmentreviews.info] best acne treatment reviews[/url] http://bestacnetreatmentreviews.info
acne treatment reviews http://bestacnetreatmentreviews.info
[url=HTTP://LEARN-HYPNOSIS-ONLINE.INFO]learn hypnosis online[/url]
learn hypnotism online

Anònim ha dit...

[url=http://www.adidasforum.com/adidas-originals-2010/]Adidas Forum[/url]
Now here's a shoe-in for the list of the year's best gaming-related clothing : Adidas has brought back its ZX five hundred running shoe, and, since it originally hails from the '80s, the gaming electrified design and coloring is a simple choice ... Right? The kicks would possibly not be the coolest part of the deal, either ; they come packaged with a combo bracelet/USB flashdrive containing ZX Runner, a software game based primarily on ... The shoe itself.

GameCulture writes the game stars a character named'DJ Zed' who, according to Adidas, has 5 minutes to'run, moon-walk, climb walls, avoid some dodgy-looking bullies, collect power-ups, and pull off insane rooftop-to-rooftop stunts' in order to get on-stage before his set starts. It looks fittingly retro -- see for yourself in the video we've included after the breakdance.

More info
Adidas Forum