dilluns, d’octubre 06, 2008

SENTO CURIOSITAT-BONDIA 07/10/08 BLOGS A LA BAIXA


ELS BLOGS HAN DECAIGUT.

“En definitiva, penso que els blocs d’opinió són bons i per això en parlo avui. I el Blog en qüestió al que faig referència sense citar-lo, és molt bo, i molta gent el coneix i hi intervé.”

Amb aquesta frase acabava un escrit al Desembre del 2006 en aquest mateix diari. Ha passat tant sols 1 any i deu mesos i desgraciadament, ja no puc opinar el mateix. Al menys pel que fa referència a un dels blogs d’Internet mes “famosos” al nostre país.
Es tractava d’un blog de caire mes aviat polític on s’opinava i fins i tot s’aprenien moltes coses o temes importants.
Actualment es un lloc on tant sols s’insulta, s’amenaça o es fa “mofa” de problemes físics d’algunes persones o tendències sexuals. Segurament per aquest motiu ha perdut un munt de entrades i comentaris, i ha perdut també tot un munt de “opinadors”. Una llàstima, doncs el trobava força interessant.
Val a dir que es va crear un altre blog, de característiques molt similars, amb un nom molt similar, però desgraciadament va pel mateix camí que l’altre, sinó pitjor.

Per sort no tots els blogs son del mateix estil i a Catalunya per exemple esta farcit de blogs molt bons i de temes molt distints. I els millors al meu entendre son aquells blogs personals, en els que l’autor es limita a expressar la seva opinió sobre el que li ve de gust en un moment determinat.

Per sort també, a Andorra no tots els blogs son de l’estil dels comentats anteriorment. Encara que no hagi citat en cap moment el nom dels blogs en qüestió, els entenedors ja sabran perfectament de quins blogs parlo. Aquest es un missatge doncs dirigit tant sols a uns quants, o potser molts.

Com que no vull crear pessimisme entre els internautes, o millor dit, entre els blogaires o afeccionats als blogs d’Internet:

M’agradaria convidar-los, si tenen la afició internauta, a visitar la següent adreça:

http://blocairesdelpirineu.com/

Hi trobaran no un sol blog, sinó un conjunt de blogs, amb enllaços tots ells a altres, tant o mes interessants.

No pretenc aprofitar-me del Bondia i fer publicitat gratuïta, doncs els blogaires no en traiem absolutament cap benefici dels nostres blogs, al menys, benefici econòmic...

Tant sols m’agradaria que la gent accedís a llegir opinions diverses sobre molts temes en general. I no tant sols el que surt publicat als diaris, el que diuen a la televisió o a la ràdio, o el que expliquen els nostres governants i polítics andorrans. Sinó en sentiments o pensaments personals, de gent que segurament ni coneixen, i que potser no arribaran mai a conèixer, però que tenen quelcom a dir i ho diuen.

Aquesta es la nostra declaració de principis :

Blocaires del Pirineu és una plataforma de blocs que té com a objectiu compartir experiències i estrènyer els llaços de comunicació a tot el territori pirinenc.
Els blocs que la integren no han de ser necessàriament de temàtica estrictament pirinenca. De tota manera, aquesta plataforma és una eina de difusió de la cultura i la realitat pirinenques, que també es pot promoure mitjançant activitats organitzades pel col·lectiu.
La llengua vehicular de Blocaires del Pirineu és el català, sense que això signifiqui el menysteniment de cap altra.
Blocaires del Pirineu és neutral i no respon a cap finalitat política, sectària o lucrativa.
Les persones que en formen part accepten no utilitzar Blocaires del Pirineu per difondre informació que sigui contrària a la legislació en vigor o als principis generals d’ètica (com la pornografia infantil, contingut xenòfob, la suplantació de la personalitat, difusió de correu escombraria o virus, entre d’altres).
Cada blocaire del Pirineu assumeix a títol personal la responsabilitat dels continguts propis del seu bloc.
Totes les persones que en formen part s’han d’identificar amb nom i cognom davant la resta de membres encara que mantinguin l’anonimat dins el seu bloc.
La informació relativa als membres de Blocaires del Pirineu no es pot utilitzar sense el consentiment explícit dels interessats. En cas contrari es portaran a terme les mesures oportunes.

Facin la prova, entrin a llegir-nos.
Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.

8 comentaris:

Ningú és Perfecte ha dit...

Recorda que divendres fem una trobada de blocaires....ehem, ehem
:)

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Si Noe, ja vaig confirmar la meva assistència.

Salvador ha dit...

És curiós, tu escrius blogs i al Bondia ho converteixen en blocs.

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Si només fós això el que hem canvíen...
Al Bondia tenen un concepte massa estricte del català. Fins i tot a vegades canvíen paraules "entre cometes", el que pot variar el significat del que jo volia dir.
No m'agrada tampoc que posin el ¿ al principi de la frase (en Català no existeix), diuen que en la premsa escrita si ...
Curiós que ho hagis vist, no ?
Ahir a la nit ja em vaig adonar del canvi, a mi també m'agrada: blog.

Salvador ha dit...

Això del ¿ en català a la premsa escrita és la primera noticia que en tinc.

He vist això del blog i bloc perquè normalment em fixo en aquesta paraula. Vaig veure que fas servir blog com jo i l'endemà vaig trobar el mateix escrit al Bondia ple de blocs.

Jo sóc partidari de blog, ja sé que el Termcat diu bloc, però també la Real Academia de la Lengua Española va dir que 'whisky' en castellà s'havia d'escriure 'güisqui'. Encara recordo com ens petàvem de riure. Per no parlar del 'coñá'.

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Salvador:

Si veus els meus escrits, mai poso el "¿". En català no és correcte.
A la premsa, diuen que facilita la lectura ???? i està admès ????

Per a mi, i encara que sigui "incorrecte", es "Blog".

Salvador ha dit...

Que em perdonin, però això de que el ¿ facilita la lectura és una solemne xorrada. O és que els lectors de català no som tan espavilats com els de francès, anglès, alemany, rus i pràcticament tots els idiomes europeus?

Anònim ha dit...

Totalment d'acord.
Andorralandia i Tamarrolandia, semblan, punts de trobada de gent amargada de la vida. Crec que a mès son una copia un del altre. Falta d'originalitat, tot es copiat.