dimarts, de març 06, 2007

SENTO CURIOSITAT 17

COM HO FAREM CABRE ?.

Al mateix emplaçament : entrada sud de Sant Julià de Lòria, i en una superfície que és la que és i dóna pel que dóna, ja que es troba flanquejada per les muntanyes, hem de fer cabre un munt de instal·lacions i de infrastructures.

A veure si no me’n deixo cap:
Parc infantil, parc esportiu, rotonda, enllaç amb el nou vial, amb l’ Avinguda Francesc Cairat i amb la carretera de Fontaneda, zones verdes, aparcament per a 1.000 vehicles, sortida del telecabina, entrada al poble per l’ Avinguda verge de Canolich (amb h), passeig, zona de vianants, el riu, els edificis ...

Expropiacions a banda : un supermercat, un càmping, un edifici de pisos ?, una “benzinera”, un bar ... (no vull posar noms propis, però figuren al Bopa, si algú ho vol consultar ...). Amb això, efectivament guanyarem espai, però tot i així, s’hem fa molt “justet”.

Sort que ja no es parla de la sortida del tren aeri, o de l’ampliació del carril bus (???), ni de les naus industrials.

Només d’escriure-ho ja m’estic “angoixant”.

L’entrada sud a la vila de Sant Julià es pot convertir en caòtica si no ho es ja actualment. Quan els turistes arribin a aquest emplaçament, enlloc de deixar el vehicle per agafar el telecabina o entrar al poble, el que voldran es passar-lo ràpidament i fugir. Es el que fem tots quan arribem a qualsevol lloc i trobem un caos, passem de llarg, ¿ o no ?.

S’imaginen que en lloc de tot això condensat en tant poc espai, tinguéssim un bon aparcament, visible, còmode, ampli ... i una sola connexió amb una via directa cap a Andorra la Vella ... Jo crec que aleshores seria quant el visitant s’aturaria a veure què més hi ha. Es el que fem tots quant no tenim pressa i ens ofereixen comoditat per estacionar, ¿ o no ?.

Jo no sóc l’única persona que prefereix estacionar tranquil·lament a les afores i entrar passejant a la zona comercial, turística ... Si fos jo l’única persona que pensa d’aquesta manera, els aparcaments de l’estil que he referit no estarien sempre plens de cotxes, i els carrers plens de gent.
Serveixi com a exemple del que he explicat, molta gent ho coneix, de la reconversió que han fet a la vila de Cambrils : Un gran aparcament a l’exterior, i l’interior pràcticament per vianants, evitant l’entrada de vehicles.

A Sant Julià volen fer tot el contrari, tothom ha de passar pel mig, turistes, treballadors fronterers, habitants, camions, autocars ... Ningú tindrà ganes d’aturar-se.
I amb tot això L’Acel tant contenta amb Naturlàndia ..., què hi farem ...

Sento curiositat per saber, el perquè de tot això.

¿ Perquè Govern, en estreta sintonia amb el Comú de Sant Julià, engegarà el projecte de la desviació, fent cas omís al sentiment dels ciutadans ?.
Aquesta no es la solució que necessita la nostra parròquia.
Continuarem ( i amb aquesta desviació, encara més), sent el “TAP” d’ Andorra, tant de pujada, com de baixada.


Atentament,

Miquel CALSINA GORDI