dimarts, de febrer 13, 2007

SENTO CURIOSITAT 14

REGISTRE DE PROFESSIONALS.

Ha arribat el gran dia, tant esperat pel nostre Govern, el dia de començar a recollir diners. (I no tant sols pel Govern, com veurem ...).
Fins al 31 de Març, és el plac que tenim tots per pagar els impostos indirectes, corresponents a l’exercici 2.006. (ISI i IPI, l’IMI i l’IAC ja l’han cobrat).

Aquells que han declarat les variables i l’inici d’activitats i han recollit el NRT, com ja han donat el numero de compte, ja els hi seran carregats directament. Els que no ho han fet, aniran directament a l’infern.

Els que tinguin la variable “ingressos”, han de fer ara la declaració corresponent (declarar els ingressos de l’any 2006). I encara que no s’han de “demostrar”, no val a fer trampes (també està castigat amb l’infern).

Els que varen optar per el sistema de determinació directa de la quota de liquidació han de presentar un estat de conciliació de les partides que determinen dita quota (factures emeses/rebudes).

En el darrer dels casos (determinació directa), les petites empreses (facturació inferior a 300.000 euros), no hauran de fer cap informe per part d’un professional independent. Tampoc si val enganyar. (mateixa pena).

Les grans empreses (2 de 3 requisits : facturació superior a 6 milions / actius superiors a 3,6 milions / més de 25 assalariats), hauran de presentar un informe d’auditoria per un professional inscrit en el Registre de professionals ...

Les empreses que superen els 300.000 euros (i no formen part de les grans ...), hauran de presentar un informe de conciliació (Ingressos/factures emeses), realitzat per un professional inscrit al mateix Registre.

Fins aquí, espero que ho hagin entès perfectament.

Aquest Registre de professionals, es el “xiringuito” del que ja en he parlat moltes vegades, que el nostre Govern, amb estreta col·laboració del Ministeri de Finances (i altres), ha “muntat”.

Les empreses que hagin de passar per dit “xiringuito” (que es el mateix que passar pel tub), es veuran obligades a pagar el que els hi vingui en gana al cercle reduït i seleccionat a dit de components del mateix (xiringuito).

Així es consuma una de les “claus” dels impostos indirectes : Enriquir un grup molt concret que s’ha format amb un reglament fet a mida, un reglament confús, poc aclaridor ... Un reglament que demana unes titulacions estranyes, unes titulacions que no estant degudament especificades ... Unes titulacions que el Ministeri d’Ensenyament Superior selecciona a ull (i a dit), una per una, i denega sense explicar-ne els motius, ni donar-ne els detalls, ni quins eren els requisits necessaris ..., i evidentment denega la inscripció a qui no els interessa.

Aquesta segona part del meu escrit, espero que també l’hagin entès perfectament.

Sento curiositat per saber :

Tot aquest “muntatge”, es legal ?.
Com es fa per reconèixer o convalidar títols i diplomes a dit ?.
Qui hi ha amagat (o no) al darrera de tot aquest “tinglado” ?.
Que ens falta encara per descobrir ?.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

2 comentaris:

Àlex Sáez ha dit...

Miquel acabo de descobrir el teu bloc, aniré seguint el teu esperit crític! una abraçada,

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Àlex,
L'esperit crític, a Andorra es bastant perillós.
Miquel