diumenge, de novembre 19, 2006

Sento cusiositat 2

SENTO CURIOSITAT. (AQUEST COP PEL COMERÇ).

Des de l’associació de Comerciants i empresaris Lauredians afirmen que “és cert que cada dia està tot mes complicat”, però que ara, només hi ha dos o tres locals buits.
Personalment, quan en duia 15 he parat de comptar, i només havia recorregut els dos carrers principals (Avda. Verge de Canolich i Francesc Cairat)... Ja sabem però, com funcionen els “comptatges” a Sant Julià.
El Cònsol Major de Sant Julià, va anunciar que ha encarregat un estudi per conèixer l’evolució que està tenint la parròquia en els últims anys en els establiments comercials.
Personalment, penso que només cal sortir al carrer per comprovar-ho.
Em resulta sorprenent, que anunciant cues de dues hores per entrar per la frontera del riu Runer, a Sant Julià ens “fotem” de fàstic.
Es igual si hi ha 2 o 15, o més locals buits, a Sant Julià ... En Diumenge estant pràcticament tots tancats. A banda d’algun bar o restaurant, no hi ha absolutament res obert.
Es el peix que es mossega la cua: “No val la pena obrir, perquè no hi ha turisme, o no hi ha turisme perquè no hi ha res obert”.
Sento curiositat en saber:
Si el comerç estes obert, si disposéssim de places d’aparcament, si tinguéssim uns accessos com Déu mana, si tothom que té un comerç el necessités per subsistir, si les autoritats no volguessin viure “tranquilets”...
El turisme, la mateixa gent que vivim a la parròquia, la gent d’altres parròquies... Vindrien, es quedarien o es pararien a Sant Julià ?.
D’altra banda, ens diuen des de Govern que volen captar turisme amb un alt poder adquisitiu, a Anglaterra, França, Alemanya ... amb fires i promocions a l’estranger.
Què els podem oferir a canvi ?.
Què han de venir a fer a Andorra ?.
I particularment, a Sant Julià de Lòria ?, que els hi podem oferir ?:
El camp de neu de la Rabassa, amb Naturlandia inclòs ... ?.
Les firetes en una carpa al centre de la població ?...
O bé, un comerç especialitzat, atractiu, amb aparadors sorprenents, lluminosos... centres comercials, places d’aparcament, parcs, jardins, places, bons accessos, terrasses, el riu net i visible, arbres, plantes...

Crec que això, és realment el que hauríem d’oferir.
Si més no, sento curiositat en saber què hauríem d’oferir a Sant Julià.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia Miquel sóc l'Isidre Escorihuela, he llegit al blog de la Noe, el teu post ha hon dius que han intenta enfrantar-nos en un blog. A que et refereixes pq no en tinc coneixament. Si és al Tammaro ni ideia pq ni entro no em va la gent que raja alegrament i anònimament, els considero uns cobards. Aquí tothom i tenim molt a perde i molt més a guanyar-hi.
Salut i endavant
Isidre

Miquel Calsina Gordi ha dit...

Isidre,
Efectivament, em referia al Tamarro.
Si no hi entres, tranquil.
Suposo que algú intentaba fer la punyeta.
Records, i endavant també.
Miquel.

Anònim ha dit...

10:02 Pm,
No tinc ni idea del que m'estàs explicant...
Si vols ser una mica més clar...
I sipots fer-ho en Català, Castellà o Francés, millor.