dilluns, de setembre 24, 2007

SENTO CURIOSITAT 46

LA FESTA DEL GRUP ROCAFORT.

El “ecològic” grup Rocafort de Sant Julià de Lòria, va celebrar una festa popular el passat dia 23 a l’ envelat del Prat Gran. Dita festa era per conscienciar al màxim la població de Sant Julià i aturar el projecte previst del nou vial, conegut també com a desviació.

Fins aquí, tot molt bé.

A dit grup no els agrada el projecte de desviació, a mi tampoc.

Però en canvi consideren convenient celebrar una festa en un envelat que ocupa tot un parc infantil, que causa un impacte ambiental i visual penós, situat al bell mig de la població, just on hi havia una zona d’ esbarjo per la canalla. Una zona que es un niu de porqueria, una mena de “pipican” de dimensions considerables. Tot plegat, crea un entorn de fireta barata al mes pur estil de festa improvisada.

Dit grup “ecologista”, orquestrat des de la Capital (per ADN i APAPMA), pretén aturar un vial al·legant manca de informació, i en canvi no ha fet mai res per demanar la retirada de “l’ ecològic” envelat.

Per cert, el grup dels Verds, potser degut a que no estan presents a la parròquia, mai han aixecat la veu ni contra l’ envelat, ni la desviació, ni Naturlàndia, ni la tala d’ arbres, ni el tobotronc, ni els olis abandonats ... Uns altres “ecologistes”, pel que veig...

Respecte al que diu el grup Rocafort sobre la manca de informació : Només havien de llegir el Bopa de l’any 2.004, nro. 033 26/05/2004 (on hi ha tota la informació al respecte)... , o nomes havien d’assistir a les reunions de poble tant del SI (al 2003), com de l’Alternativa (al 2005), però no van fer cap de les dues coses quan n’ era el moment.
D’altra banda, ¿ d’eon han tret que el tram 3 de la desviació costarà 25 milions d’ euros si encara no esta licitat ?. Els 25 milions eren el total de la construcció de la desviació pressupostada al 2004.
O potser, es degut al IPC, que ara un sol tram ja val el mateix que la totalitat. O potser es que ja s’afegeixen els estudis, controls d’obra, sobrecostos i comissions varies per estudis diversos.

Ara ens munten una festa amb la presència de cantants, grups musicals, actuacions, jocs, animació, xocolatades ...

Sento curiositat per saber:

¿ Qui posa els diners, per fer aquesta festa ?.
¿ A qui pot molestar un vial, i no molestar una carpa, vela, envelat ... ?.
¿ D’ això se’n diu ecologisme ?.

Senyors del grup Rocafort :

Els dubtes que vostès em generen com a suposat grup ecologista, em fan pensar que potser algú altre mou els fils.

¿ Qui mou els fils ?.

I si estic equivocat ... encantat de la vida ...

Resumint :

Aviat tindrem a Sant Julià la famosa desviació, tal i com estava prevista, i al costat mateix, per acabar d’ amanir el paisatge, l’envelat. O potser l’un taparà l’altre i l’ impacte ambiental no serà tant fort.

¿ Continuarà la historia properament, amb el grup d’ amics de la Rabassa ?.
Ja veurem ...

Atentament, (I com sempre, sense insults).

Miquel CALSINA GORDI.

dimarts, de setembre 18, 2007

SENTO CURIOSITAT 45

DE LA FESTA DE LA CERVESA A LA VILA MEDIEVAL.


Quant surti publicat aquest escrit ja s’ haurà “consumat” la festa de la cervesa, amb no se quants milers de visitants, i ja s’ hauran “consumit” no se quants litres de cervesa.
Aquest any, sembla que ningú s’ha queixat, es curiós.
I dic només sembla, perquè la premsa, fins al moment, ho ha trobat molt be i no ha comentat les denúncies i queixes dels veïns de la zona.
I dic que es curiós, perquè els errors i els abusos a l’ hora d’ organitzar aquesta festa, han estat els mateixos de sempre, però tothom ha callat.
S’ha repetit l’exclusivitat en la venda de la cervesa i els restauradors aquest any no han obert la boca. Al contrari, ha augmentat el nombre d’expositors del sector de la restauració.
Enguany, s’ha cobrat entrada per accedir a la carpa, com si es tractes d’un espectacle, i ningú s’ha queixat.
S’ha tornat a barrejar una festa de la cervesa amb “farra”, gresca i soroll nocturn.

¿ Que te a veure la cervesa amb una “discomovil” fins a altes hores de la matinada ?.
Això es equiparar la festa de la cervesa, a un grandiós “botelló”, això si, aquest “controlat” pel Molt Honorable.
I contra aquest “gran botelló”, ningú ha mostrat la seva disconformitat.

Com s’ explica aquesta sèrie de contradiccions ?.

Molt senzill, es el mateix que succeeix amb totes les accions que es fan i es desfan en el nostre país. Es la manera d’actuar del Govern liberal, es la manera d’actuar del Comú Lauredià, també liberal:

Quant es fa quelcom en contra de l’opinió d’ algú, d’un col·lectiu, d’un poble, d’un barri ...
Pensen:
“Es igual, pensen : només es queixaran una vegada, la primera, i endemés massa tard i molt poquet ...”.
Després ja podem fer el mateix tantes vegades com creguem convenient, doncs la gent ja ho ha pres com un costum, ho ha assumit com a normal, i ja no passa res.
Es una manera de fer el que et dona la gana, amb molt de “morro”.
Però funciona ..., i si funciona perquè no repetir-ho amb totes les actuacions.

Superat doncs el “impossible” conflicte de la festa de la cervesa, doncs les queixes son nul·les, ara vindrà el torn de la vila medieval.

I aquesta activitat si que no la criticaré pas. Aquest si que es un veritable acte popular, pensat per atraure gent, pensat per a tothom, i efectuat al carrer, amb teatre, atraccions, musica, mercat... mes cultura i menys “farra”, i el que desitgi prendre una “canya”, perquè no ?. També pot fer-ho.

Aquesta es la mena d’activitats que s’han de fer per atraure visitants, per activar el comerç de la parròquia, i no “farres” de cervesa que no aporten cap benefici per a ningú, a banda dels venedors de “birra”.
Espero no obstant que la vila medieval no vagi acompanyada de discomovil i altres espectacles nocturns.

NOTA : La cervesa m’ agrada molt. Que no deixin dormir als veïns no.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

dilluns, de setembre 10, 2007

SENTO CURIOSITAT 44

LA DEPENDÈNCIA INDEPENDENT.

L’opinió del diari s’ expressa només als editorials, al menys això es el que diuen totes les publicacions. Imagino que el baròmetre (el puja, baixa o es manté, o el noms propis com l’ anomenen ells), forma també part de l’ editorial d’un diari, ja que no va signat i així ho he d’ entendre.

He de creure doncs que es l’editorial d’un diari del passat dia 2 de Setembre, la que es demana, no sense un cert to de burla, quina es la meva dependència independent. Evidentment, no es tracta del diari que estant llegint, tampoc importa massa de quin diari es tracta.

Senyor editor, si tant l’interessa saber quina es la meva dependència, amb molt de gust li explicaré.

La meva dependència es la de tota la gent d’ una parròquia, la de Sant Julià de Lòria, tant si em va votar en les darreres Generals ( O en les Comunals) com si no va fer-ho, i tant si podia votar com si no podia fer-ho.
La meva dependència es una vila que ha quedat totalment en l’oblit, que ha perdut vida i visitants i que ha guanyat en “farres” i firetes (la propera, molt aviat).
La meva dependència es la gent del meu poble que em saluda, em demana i m’ explica coses. I també la que no em saluda, i també la que ni tant sols em coneix.
La meva dependència es intentar que es facin les inversions amb sentit comú i no amb ”el sentit del Comú”.
Que s’ inverteixi per la parròquia i sobretot, a dins de la parròquia.
La meva dependència es que la relació entre els governants i els que no governen sigui un diàleg, i no el que s’ ha convertit actualment : un “jo faig el que vull i tu t’ aguantes”.
La meva dependència es la d’ intentar fer les coses senzilles que la gent realment necessita, sense favoritismes, sense comprar cap vot, i sense fer fora al que no pensa igual que jo ( o deixar-lo de banda , que de fet es el mateix).

Senyor editor, no cal que li busqui tres peus al gat intentant trobar dependències estranyes, i molt menys en el meu cas. El que importa no es trobar la dependència independent, com vostè diu, sinó entendre el que la independència vol dir:
“No estar sotmès a la autoritat dels altres, segons el diccionari.”
Jo hi afegiria que, en política, un independent esta sotmès però, a la autoritat de tots els residents, habitants, ciutadans ...
Un independent, per mi te doncs encara mes dependència que un militant, afiliat, manat, subordinat, o com el vulguin anomenar. Ja que aquest sempre es pot amagar a l’ombra del seu partit. En canvi un independent sempre ha de donar la cara.
No cal doncs dependre de ningú en especial però si de tothom en general.

Ja per acabar, senyor editor:
Sento curiositat per saber:
Quina es la seva dependència de diari independent ?.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

dimarts, de setembre 04, 2007

SENTO CURIOSITAT 43

ARA, EL GRUP AMICS DE LA RABASSA.

Diuen que val mes tard que mai, i jo no ho posaré pas en dubte.
Però quan les protestes no es fan al seu degut moment no serveixen de gran cosa.
M’explico:

No fa gaire temps era el torn del grup Rocafort, que sortia a la llum pública per evitar, massa tard, la construcció del nou vial de Sant Julià de Lòria, tal com està prevista.
Jo també m’hi oposo, però des de fa ja 4 anys, i no ha servit de res.

Ens anuncien ara, també massa tard, un nou grup de veïns a Sant Julià de Lòria que s’oposa a la construcció de Naturlàndia, al bosc de la Rabassa, amb tot el que això comporta negativament per al medi ambient.
Jo també m’hi oposo, però des de que es va anunciar a “bombo i platillo” la seva creació.

Un altre col·lectiu de la mateixa parròquia que comença a queixar-se i a manifestar-se, massa tard.

¿ Perquè ningú es posa ferm des de un bon principi ?.
¿ Perquè nomes es al final, quan ja es massa tard que aquests grups, dits ecologistes, es manifesten ?.
Ara volen sortir a la foto, quant ja no poden canviar res.

Els demanaria a totes aquestes persones, dites ecologistes :
¿ A qui varen votar en les passades Generals ?.
¿ A qui varen votar en les passades Comunals ?.
Quan ja nosaltres, des de l’ Alternativa i des de el SI (Socialistes + independents), refusàvem aquests projectes que van contra natura i contra el medi ambient.
A nosaltres, de ben segur que no, perquè no em surten els comptes.

Ho sento molt, però a aquestes alçades, dits grups ecologistes, ja no em convencen i no els donaré mai la meva signatura.

No perquè vulgui el nou vial a Sant Julià tal com el pensen fer, no perquè vulgui el Tobotronc que ja estant fent, no perquè vulgui el parc temàtic, o m’ agradi la matança indiscriminada de coloms, o la contaminació ambiental que produeix el plom dels cartutxos, no perquè estigui d’ acord amb el giny mecànic que travessarà també la muntanya ...
No vull cap d’aquestes bestieses.
Però, recordin, quant jo demanava ajuda a totes aquestes persones, ajuda que podien fàcilment donar amb el seu vot, aquest el varen posar en un altre lloc...

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.